2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonBokros kész hazajönni Brüsszelből

Bokros kész hazajönni Brüsszelből


Bokros LajosBokros Lajos aláírt egy olyan nyilatkozatot, amely szerint visszalép EP-képviselőségétől, ha arra kéri a Magyar Demokrata Fórum - mondta Viniczai Tibor, az MDF alelnöke.


A politikus közölte: ő maga, valamint az MDF elnöksége is megpróbálta felvenni Bokros Lajossal a kapcsolatot, azonban az EP-képviselőtől megválasztása óta semmitmondó nyilatkozatok érkeztek.
Viniczai Tibor szerint Bokros Lajos nem önmagát, hanem egy pártot képvisel az Európai Parlamentben. Újságíróknak be is mutatták azt a nyilatkozatot, melyet Bokros Lajos aláírt, és melyben vállalja a párt alapszabályában foglaltakat, miszerint ha őt az MDF visszalépésre kéri az EP-képviselőségétől, azt megteszi.


Még egyeztetnek


Az MDF alelnöke közölte: jogászokkal még folynak az egyeztetések, azonban szavai szerint az erkölcsi kérdés Bokros Lajos számára, hogy a magyar közéletben továbbra is egy hiteles politikus képét akarja mutatni magáról vagy sem.
Bokros Lajos múlt hét pénteken, Makay Zsolt MDF-elnöknek írt válaszlevelében közölte: nem lép vissza az Európai Parlamenti képviselőségtől.


Mandátumtolvajnak tartják


Az ügy előzménye, hogy Makay Zsolt február 19-én bejelentette: az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka szerint Bokros Lajos "méltatlan" az EP-munkára, ezért levélben fordult az EP-képviselőhöz, amelyben azt kérte, március elsejével adja vissza a mandátumát, ellenkező esetben "feliratkozik a mandátumtolvajok hosszú listájára."
Bokros Lajos múlt hét pénteki levelében úgy fogalmazott: "a két esztendővel ezelőtt bizalmukkal az MDF-et és engem megtisztelő választók elárulása lenne, ha feladnám azt a törekvésemet, hogy a magam eszközeivel valódi szabadelvű-konzervatív alternatívát képviseljek és jelenítsek meg mind az Európai Parlamentben, mind pedig a hazai közvélemény előtt."


Százötvenezer szavazópolgár szavazata


Bokros Lajos ugyanakkor "tudomásul veszi," hogy a két esztendővel ezelőtt közösen, azonos értékrendi alapon elkezdett munkában Makay Zsolt a továbbiakban nem kíván részt venni.
Az MDF-es EP-képviselő levelében leszögezte: a 2009-es európai parlamenti választásokon több mint százötvenezer szavazópolgár arra a Magyar Demokrata Fórumra adta a voksát, amelynek listáját - többek között Makay Zsolt kívánságára - Bokros Lajos vezette. Vagyis - az EP-képviselő szerint - a választók legalább annyira az általa megtestesített programra és politikára szavaztak, mint általában magára az MDF-re.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite