2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBoldvai László: eredménytelen a nógrádi területfejlesztés

Boldvai László: eredménytelen a nógrádi területfejlesztés


Az eredménytelen Nógrád megyei és salgótarjáni területfejlesztést bírálta Boldvai László (MSZP) országgyűlési képviselő. A kudarcok közé sorolta a legutóbbi turisztikai pályázat kiírását, vagy azt, hogy a megyei jogú városok közül Salgótarján az egyetlen, amelyik nem tudta felhasználni a belvárosi rekonstrukcióra szánt pénzt.

Boldvai László


A pénteken Salgótarjánban tartott sajtótájékoztatón a képviselő emlékeztetett: a közelmúltban Nógrád megye és Salgótarján önkormányzata is elfogadott egy határozatot, amellyel a nemzeti fejlesztési miniszterhez és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez fordulnak. Azt kérik, hogy az észak-magyarországi régióra kiírt turisztikai pályázatot úgy módosítsák, hogy abba Nógrád megyei vállalkozások is beleférhessenek.


Boldvai László úgy fogalmazott: ezekkel a határozatokkal alkalmatlanságuk bizonyítványát állították ki az önkormányzatok vezetői. Hozzátette: Becsó Zsolt (Fidesz), a megyei önkormányzat elnöke a regionális területfejlesztési tanács elnöke volt, Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere pedig a tanács tagja, tőlük függött, hogy milyen kiírás születik. Becsó Zsolt múlt pénteken közölte az MTI-vel: mivel az üzleti célú szálláshelyek fejlesztését célzó pályázat megváltoztatott feltételei kizárják a nógrádi pályázókat, azt indítványozzák, hogy a végleges paramétereket az előkészítő munkaanyag szerint határozzák meg.


Boldvai László kitért arra is, hogy Nógrád megye "elvesztette" a 21-es főút négynyomúsítását: a beruházás leghamarabb 2016-ban folytatódhat, noha a Bajnai-kormány egymilliárd forintot költött a fejlesztés tervezésére, az uniós források között pedig 30 milliárd forintot különítettek el a beruházásra. Mint mondta, a fideszes jelöltek a választási kampányban a Salgótarján és Hatvan közötti vasúti pálya korszerűsítéséről "regéltek", és azt ígérték, hogy kormányzati segítséggel megmentik a salgótarjáni öblösüveggyárat, de ezekre egy forint állami forrást nem tudott kilobbizni a fideszes érdekérvényesítés.


A salgótarjáni belvárosi rekonstrukciót is bírálta az ellenzéki képviselő. Mint mondta, Salgótarján erre 3,5 milliárdos keretet kapott három és fél éve. Hozzátette: a 23 megyei jogú város közül 21 január közepén befejezte a beruházást, egy városban folyamatban van, és egy város van, amelyik el sem kezdte: Salgótarján. Ha az sem megy, hogy meglévő forrást elköltsenek, akkor hogyan lehet azt elvárni, hogy megszerezzenek pénzeket, idehozzanak fejlesztési forrásokat? - tette fel a kérdést a képviselő. A fejlesztések elmaradását azért nevezte tragikusnak, mert, mint mondta, a befektetők 2014 után Salgótarjánt nem tüntetik fel a térképeiken.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite