2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBoldvai László részt vesz az MSZP átszervezésében

Gőgös: mindegyik választókerületben lesz embere az MSZP-nek


Az MSZP-nek az a célja, hogy az év végéig mind a 106 egyéni választókerületben legyen egy embere, aki a szervező munkát koordinálja - mondta az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön az MTI-nek.

Boldvai László

Gőgös Zoltánt azzal kapcsolatban kérdezte az MTI, hogy az Index szerdán Tóbiás József pártelnökre hivatkozva azt írta: teljesen átalakítják az MSZP szervezetét. Hasonlóan a Fidesz korábbi sikeresnek bizonyuló döntéséhez, a jövőben választókerületi felelősöket neveznek ki, akik közvetlenül a pártvezetés alá tartoznak majd.

Az elnökhelyettes elmondása szerint a rendszer lényege, hogy minél közelebb kerüljenek a választókhoz. Ez főként a kisvárosokban fontos, mert ott nem nagyon van jelen az MSZP, és az ottani jelenlét nélkül nem válhat néppárttá az MSZP - fejtette ki Gőgös Zoltán, aki azzal is magyarázta az átalakítást, hogy az egyes helyi politikai akciókat - például egy kampányban - így hatékonyabban lehet ellenőrizni.

Hangsúlyozta, minden 106 egyéni választókerületben lesz egy MSZP-iroda és egy ember.

Gőgös Zoltán közölte, politikai felelősnek mindenképpen lennie kell a választókerületekben, és ez a választókerületi felelős mindenképpen politikus kell, hogy legyen, de mellette szükség van egy koordinációs munkát végző emberre is. Megjegyezte ugyanakkor, lehet majd olyan kerület is, ahol ugyanaz az ember látja majd el ezeket a feladatokat.

A politikus elmondta: helyben választják majd ki azokat, akik a választókerületekben képviselik az MSZP-t, "szó nincs arról, hogy abba beleszólna az országos központ, hogy az ki legyen".

Kitért arra, hogy a választókerületben dolgozók munkajogilag a pártigazgató alá tartoznak majd. Utalt arra is, hogy Veszprém megyében - ahol ő a megyei elnök - már működik ez a választókerületi rendszer az MSZP-n belül.

Gőgös Zoltán beszámolt arról, hogy a választókerületi átszervezés elveire a szerdai párttanács - amely a megyei elnökökből, a választmány vezetőségéből és a pártelnökség tagjaiból áll - rábólintott, a részleteket másfél héten belül kidolgozzák, akkor ismét a párttanács dönt róla. Mint mondta, a munkában rajta kívül részt vesz Tóbiás József, Katona Tamás pártigazgató és Boldvai László, az MSZP Nógrád megyei elnöke.

Az elnökhelyettes elmondta, hogy a pénzügyi források elosztásáról eddig a megyei szervezetek rendelkeztek. Történtek közben változások, megszűnt a megyei választási lista, így a politikai döntéshozatalban is kisebb szerepe lett a megyéknek, ezt próbálják követni a finanszírozás átalakításánál is - fejtette ki.

Gőgös Zoltán elmondta, hogy a megyei szervezeteket nem kívánják megszüntetni.

 

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-10-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite