2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonBombariadó szakította félbe a Budaházy-pert

Bombariadó szakította félbe a Budaházy-pert


Tapssal fogadták a Fővárosi Bíróság esküdtszéki termében a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgyöt szimpatizánsai, köztük Morvai Krisztina. A tárgyalást bombariadó szakította meg.

Budaházy György01


Tapssal köszöntötték hívei a tárgyalóterembe lépő Budaházy Györgyöt és 16 vádlott-társát a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt szerdán megkezdődött elsőfokú büntetőperben a Fővárosi Bíróságon (FB).
A tárgyalás azonban hamar megszakadt a Markó utcában, ugyanis bombariadó miatt ki kellett üríteni a termet és az FB teljes épületét. A büntetőper leghamarabb délután, 13 órakor folytatódhat - közölte a Budaházy-ügyben eljáró bírói tanács elnöke. Budaházy hívei nagyobb csoportokban ácsorogva, esetenként hangoskodva figyelik a fejleményeket a Markó utcában. A rendőrség az épület előtti utcaszakaszról is elküldte az embereket.


A mai tárgyalásra a bíróság legnagyobb, esküdtszéki tárgyalótermét zsúfolásig megtöltötték az elsőrendű vádlott szimpatizánsai, hozzátartozók, érdeklődök, köztük Morvai Krisztina EP-képviselő is.
Budaházy „szabadság" felkiáltással lépett be a terembe símaszkos, felfegyverzett kommandósok kíséretében. Az összegyűltek állva tapsoltak, ezután az eljáró bírói tanács elnöke figyelmeztette a hallgatóságot a rend megtartására, illetve arra, hogy tartózkodjanak a tárgyalás megzavarásától.


Amint átvizsgálják az épületet és folytatódik a tárgyalás, a vádirat ismertetése után a vádlottak meghallgatása következik, ez várhatóan több, márciusra kitűzött tárgyalást is igénybe vesz.


A Központi Nyomozó Főügyészség 34 oldalas vádirata szerint Budaházy György 2007 elején egy "Hunnia Mozgalomnak" nevezett csoportot hozott létre és vezetett abból a célból, hogy országgyűlési képviselők elleni megfélemlítő támadásokkal befolyásolják a parlamenti döntéseket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite