2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBorsik János: igazságtalan és aránytalan az egykulcsos adó

Borsik János: igazságtalan és aránytalan az egykulcsos adó


Borsik János szerint igazságtalan és aránytalan a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó, a pluszadókat pedig az emiatt kieső 540 milliárd forint pótlására vetették ki.

Borsik János

Borsik János

 

Hangsúlyozta: "nem szabad úgy előre bejelenteni dolgokat, hogy nincs előzetes hatásvizsgálat, nincs tárgyalás, nincs végiggondolás, csak legyen mondjuk sárgacsekk adó" Bírálta az elnök a biztosítások megadóztatását is. Megjegyezte: az emberek meg fogják keresni, hogy hol spóroljanak, így biztosítás nélkül, egy-egy természeti katasztrófa esetén családok válhatnak földönfutóvá.


Borsik János emlékeztetett: az Európai Unió Bizottsága megállapította, hogy az alacsony keresetűek rendkívül nagy hátrányt szenvedtek el ezzel az adórendszerrel, tehát "nem szakszervezeti kiabálásról van szó". Az egykulcsos adó hatására nem keletkeznek munkahelyek, a munkanélküliség 11,6 százalék körüli és stagnál - folytatta, az EU-ban példátlannak nevezve, hogy három hónapra csökkent a munkanélküliek ellátásának időtartama.

ezo_banner

HIRDETÉS


Magyarországon 18 hónap az új munkához jutás átlagos ideje, ezt kell összevetni a három hónappal - mutatott rá. Az ASZSZ elnöke szólt arról is, hogy a júliustól hatályos új Munka törvénykönyve nem élvez társadalmi támogatottságot. "Néhány kolléga aláírta, hogy a fő irányait támogatják. Szeretném jelezni, hogy a fő irányok a keresetcsökkentés, a polgári jog betörése a munkajogba, és a szakszervezeti munkavégzés körülményeinek jelentős lerontása" - fogalmazott.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite