2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonBörtönbe akart kerülni, ezért rabolt egy egykori sportoló

Börtönbe akart kerülni, ezért rabolt egy egykori sportoló Zalaegerszegen


Szombaton szabadult legutóbbi büntetéséből, de még aznap késsel kirabolt egy dohányboltot Zalaegerszegen egy egykori sportoló; hétfőn előzetes letartóztatásba helyezték - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

bilicsketto

Képünk illusztráció!


Pirger Csaba elmondta: a Vas megyei Halogyból származó 55 éves férfi szombat reggel tért be egy zalaegerszegi belvárosi dohányboltba. Kést fogott az eladóra, hogy a bevételt követelje, majd miután hatástalan maradt a felszólítása, a késsel a pulton lévő üvegablak nyílásán benyúlva megismételte a követelését.


A pult mögött lévő alkalmazott 150 ezer forintot adott át a rablónak, de közben sikerült megnyomnia a riasztó gombját. Néhány perc alatt a helyszínre értek a biztonsági szolgálat munkatársai, a férfi meg sem próbált elszökni előlük.


Az ügyészségi szóvivő elmondta: a férfi - aki fiatal korában sikeres súlyemelő volt - azt mondta a kihallgatásán, hogy vissza akart kerülni a börtönbe. Ezt azzal indokolta, hogy lehetetlen élethelyzetbe került, nem volt munkája, lakhatása sem volt megoldva, és szerinte már csak a börtönben képes "emberi módon" élni, és ott dolgozni is tud.


A férfi a sportolói karrierje lezárultával sodródott a perifériára. Nyolc évet töltött már börtönben, halált okozó testi sértés, zsarolás és garázdaság miatt.


Egyik büntetéséből május 29-én szabadult, de még aznap újabb szabálysértést követett el, ezért tíz nap elzárásra ítélték. Ebből a büntetéséből múlt szombaton szabadult, s ezt követően vásárolt Zalaegerszegen egy késkészletet, hogy azzal raboljon.


A Zalaegerszegi Járásbíróság a bűnismétlés veszélye miatt hétfőn elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-06-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite