2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBörtönbüntetésre ítélte a bíróság a feleségét bántalmazó Nógrád megyei férfit

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a feleségét bántalmazó Nógrád megyei férfit


A Pásztói Járási Ügyészség vádemelése nyomán 6 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 65 éves férfit, aki részegen karóval és lapáttal bántalmazta feleségét - közölte a NÓGRÁD24.HU-val a Nógrád megyei főügyész.

vad1


A vádlott 2019 májusában részegen érkezett haza mátraszőlősi lakására, ahol szóváltásba keveredett feleségével, aki számon kérte ittassága miatt. A vita során a vádlott előbb trágár szavakkal illette a sértettet, majd a lakóház udvarán bántalmazni kezdte, a földre teperte és egy seprűvel több alkalommal megütötte, illetve testszerte meg is rugdosta.


Ezután a vádlott bement a házba, a felesége pedig a további bántalmazástól tartva az ingatlan kertjében lévő különálló épületbe menekült, ahová bezárkózott. A vádlott azonban mintegy 10 perc elteltével újból keresni kezdte őt, és kijelentette, hogy ha nem nyitja ki a melléképület ajtaját, akkor egy baltával töri be azt.


Erre a sértett a melléképület ajtaját kinyitotta, mire a vádlott ismételten bántalmazni kezdte őt egy paradicsomkaróval. Az újbóli támadás ellen a nő védekezni próbált, mire a vádlott egy lapátot vett magához, amivel fejen ütötte.


A sértett a bántalmazás következtében a fejtető jobboldali fali tájékán szenvedett fejbőr sérülést, valamint a jobb keze zúzódott. A támadások erejére, a támadáshoz használt eszközökre és a támadott testtájékokra figyelemmel a jelenleginél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.


A vádlott korábban is követett már el bűncselekményt felesége sérelmére, akkor azonban eredményes közvetítői eljárás zajlott közöttük. Ez azonban nem tartotta vissza a férfit az újabb bűncselekmény elkövetésétől, erre a körülményre figyelemmel az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, a Pásztói Járásbíróság pedig a vádlottat - előkészítő ülésen - 6 hó börtönbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elkobozta a bántalmazás eszközét.


Az ítélet jogerős, azt a vádlott is tudomásul vette.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

2020-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite