2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBotka Salgótarjánban: politikai alapon nem tehető különbség városok között

Botka Salgótarjánban: politikai alapon nem tehető különbség városok között


Szeged szocialista polgármestere szerint nincs joga a kormánynak ahhoz, hogy politikai alapon különbséget tegyen a városok között, ezt jogszabályok is tiltják.

botkasalgotarjanban

MTI Fotó: Komka Péter


Botka László pénteki salgótarjáni sajtótájékoztatóján kifejtette: a fejlesztések jelentős része uniós forrásokból valósul meg, ehhez egyetlen nemzeti kormány sem nyúlhat hozzá saját hatáskörében.


"A mostani ciklusban eleve leosztották a fejlesztési támogatásokat, így Salgótarjánnak is rendelkezésére áll 9,2 milliárd forint. Az a város közösségének feladata, hogy fenntartható, hosszú távú programokat valósítson meg" - fogalmazott Szeged polgármestere.


Hozzátette: "a salgótarjániak ne hagyják, hogy ijesztgessék őket". Fekete Zsolt szocialista alpolgármesternek, baloldali polgármesterjelöltnek felelősségteljes programja van, képes a várost is talpra állítani. Salgótarjánnak nyolc évig volt fideszes vezetése, 2010-től a kormányoldalon. Ez idő alatt zárt be az üveggyár, a főiskola, a fejlődés elmaradt, a lakosságszám csökkent - mondta Botka László.

botkasalgotarjanban1

MTI Fotó: Komka Péter


Fekete Zsolt szocialista alpolgármester - az MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a február 28-i időközi polgármester-választáson - újságírói kérdésre kifejtette, hogy a hír, ami szerint kétmilliárdos hiány mutatkozik a város költségvetésében, nem igaz. Ezzel szemben 640 millió forint a plusz - fűzte hozzá.


Salgótarjánban vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, mert Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015 novemberében elhunyt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite