2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonBotrány a miskolci közgyűlésen: az éhségmenetelők lemondó nyilatkozatot vittek Zsiga Marcell

Botrány a miskolci közgyűlésen: az éhségmenetelők lemondó nyilatkozatot vittek Zsiga Marcellnek + VIDEO


Szokatlan közjátéknak lehettek tanúi a miskolci önkormányzat közgyűlésének üléstermében tartózkodó képviselők, amikor a borsodi éhségmenet szervezői besétáltak a terembe és átadták dr. Zsiga Marcell "lemondó nyilatkozatait" az érintettnek. Zsiga Marcell még február közepén vélekedett úgy, hogy "biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból".

zsiga_marcell


A miskolci önkormányzat csütörtöki közgyűlésén az ülésteremben másodmagával megjelent Tóth Imre. A munkanélküli miskolci férfi az ötletgazdája a február 6-a és 13-a közötti éhségmenetnek: az abban részt vevő szimpatizánsok vállalták, hogy "munkát, kenyeret, tisztességes béreket" követelve gyalog mennek fel Budapestre, a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára.


Tóth Imre és Aradi Dániel az elnöki pulpitushoz ment és átnyújtották dr. Zsiga Marcell alpolgármesternek az általuk megfogalmazott, dr. Zsiga Marcell nevében megírt lemondó nyilatkozatokat. Az egyikben az alpolgármesteri tisztségéről és miskolci önkormányzati képviselői tisztségéről, a másikban parlamenti képviselői tisztségéről mondana le dr. Zsiga Marcell.

Zsiga Marcell nem mondott le, az elnöklő dr. Kriza Ákos polgármester viszont berekesztette az ülést, mondván, Tóth Imréék "megsértették a közgyűlés méltóságát". A lemondó nyilatkozatokban indoklásként ez szerepel: "Február 13-án egy televíziós nyilatkozatomban kijelentettem, hogy havi 47 ezer forintból meg lehet élni.

 


Sajnos, nem tudtam, hogy ez nem igaz, mert eddigi életem során ennél az összegnél jóval többet kerestem havonta. Ma már tudom, hogy 47 ezer forintból ma senki sem tud Magyarországon tisztességes, emberhez méltó körülmények között megélni."

A lemondó levél megfogalmazói szerint Zsiga Marcell ezek után arra hivatkozva kérhette volna lemondást, hogy "ráébredt": Azt is tudom, hogy korábbi kijelentése "jogosan váltotta ki a hétköznapi emberek, választói felháborodását".


Az ülés félbeszakítása után Zsiga Marcell az irodájába invitálta Tóth Imrét. A munkanélküli olvasztár a beszélgetés után elmondta: az alpolgármester a munkahelyteremtési "sikereiket" sorolta, és felhívta a figyelmét a nagyszabású tervekre is.

Az olvasztár elmondása szerint azt válaszolta, ő egészen mást tapasztal, és inkább a saját szemének hisz.

 

HÍR PORT24

 

 

 

2012-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite