2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBotrány a salgótarjáni Civil Fórum tisztújításán

Botrány a salgótarjáni Civil Fórum tisztújításán

Múlt héten pénteken tartotta tisztújító közgyűlését a salgótarjáni Civil Fórum, ahol elnököt, alelnököket és kerekasztal tagokat választottak. A fórum után azonban több civil szervezet már a hétvégén telefonon, majd hétfőn és kedden írásban is felháborodva kereste meg, Eötvös Mihályt, Salgótarján alpolgármesterét, mint a civil ügyekért is felelős alpolgármestert, hogy több olyan esemény történt a tisztújításon, amely megkérdőjelezi annak tisztaságát - tudta meg hírportálunk.

Salgótarján

A teljesség igénye nélkül például hivatkoztak arra, hogy nem regisztrálták, kik vettek fel szavazólapot, a szavazó urna nem volt lezárva, egyes személyek több szavazólappal is rendelkeztek. Mivel a civil kerekasztallal szerződéses együttműködésben áll az önkormányzat a közgyűlés döntése értelmében, ezért elengedhetetlen, hogy ezt a kialakult illegitimnek tűnő állapotot feloldjuk. Ennek érdekében kedden részt vettem a civil kerekasztal alakuló ülésén, tájékoztattam őket a kialakult helyzetről, és azt kértem, hogy bocsássák az önkormányzat rendelkezésére a tisztújítással kapcsolatos jegyzőkönyveket, regisztrációs lapokat. Ezen kérésünket ma hivatalosan levélben is megküldtem.


Szeretném kifejezni az önkormányzat reményét, hogy ez a felettébb kínos ügy minél hamarabb megoldódik, és az önkormányzat és a civilek közötti eredményes munka a megszokott intenzitással folytatódik - mondta Eötvös Mihály Salgótarján alpolgármestere a Nógrád24.hu-nak.

 

HÍR PORT24

 

 

2012-02-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite