2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBotrány Somoskőújfalun: feloszlatta magát az önkormányzat

Botrány Somoskőújfalun: feloszlatta magát az önkormányzat


somoskoivarA polgármester tájékoztatása szerint a testület megalakulás óta képviselőtársai többször is lemondásra szólították fel, mondván, nem tudnak vele együtt dolgozni. A rendkívüli ülésen 6:1 arányban született meg a döntés.


Feloszlatta magát hétfőn Somoskőújfalu önkormányzata, a Nógrád megyei községben időközi választást írnak ki - közölte Lichner András, a település független polgármestere. Tájékoztatása szerint a testület megalakulás óta képviselőtársai többször is lemondásra szólították fel, mondván, nem tudnak vele együtt dolgozni. A rendkívüli ülésen 6:1 arányban született meg a döntés - közölte a polgármester, hozzátéve, hogy ő maga is igennel voksolt.


"Álljunk fel, méressük meg magunkat" - fogalmazott a polgármester. Lichner András elmondta, hogy a helyi választási bizottság még ezen a héten kitűzi az időközi választás időpontját, ő pedig újraindul a posztért. Az időközi választásig az irányításával dolgozik tovább a testület, de olyan döntést nem hozhatnak, amely jelentősen befolyásolná a választást követő időszakot - tette hozzá. Somoskőújfaluban már az önkormányzat megalakulását is botrány kísérte. A polgármester csak a másodszor megtartott alakuló ülésen tudta letenni az esküt, mivel az első ülésen a hat képviselő közül négyen kivonultak, hogy ezt megakadályozzák.


Lichner András az előző ciklusban is a község vezetője volt. 2010 júliusában egészségügyi okokra hivatkozva lemondott azt követően, hogy képviselő-testületi vizsgálat indult ellene saját célú vásárlások miatt. Ennek befejeztével a polgármestert 367 ezer forint visszafizetésére kötelezték, amelyet ő meg is tett. Ezzel párhuzamosan a képviselők rendőrségi feljelentést is tettek sikkasztás és hivatali visszaélés miatt. Az ügyben még tart a nyomozás.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

Még több Nógrád Megyei hír:


Elkápráztatták a Csillag születik zsűrijét a romhányi fiúk>>>


Egy szarvastehén és egy szarvasborjú feldarabolt tetemére bukkantak>>>


2011-04-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite