2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBővített a Viessmann Kft. Bátonyterenyén

Bővített a Viessmann Kft. Bátonyterenyén


Új, hétszáz négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette telephelyét a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. mintegy 200 millió forintból.

viessmann

Fotó: Motion Picture


A beruházás célja az volt, hogy a vasúti modellek gyártásával foglalkozó cég megtartva az ott dolgozó 172 ember munkahelyét, bővítse a létszámot 12 -vel, és javítsa az üzem költséghatékonyságát, versenyképességét - tájékoztatta az MTI-t a Viessmann Kft. gazdasági vezetőjétől.


Balla Ágnes elmondta: a Viessmann Modellgyártó Kft. német tulajdonosa 2012-ben döntött arról, hogy kibővíti Bátonyterenyén 20 éve működő gyárát. Az új csarnok kialakítására több mint 87 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében, ez a teljes beruházás 40 százalékát teszi ki. Az összköltség mintegy kétszázmillió forint volt, ebből az összegből közel ezer négyzetméter gyártó és logisztikai terület létesült, maga a csarnok hétszáz négyzetméteres.


A gazdasági vezető ismertette: a Viessmann Modellgyártó Kft. 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát, ma a gyártott termékek száma már több mint ezer. A modellvasutaknak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, szignálok, felsővezetékek, elektronikák, de ma már működő - mozgással és világítással ellátott - termékeket is gyártanak. Az itt készült termékek nem csak megőrizték a korábbi német minőségi színvonalat, hanem sok területen tovább is fejlesztették őket. Bátonyterenye ugyanis nemcsak a gyártásnak, hanem a fejlesztésnek a bázisát is adja: a magyar mérnökök munkájának eredményeként nyolc szabadalom született. A fejlesztési tevékenység a prototípusok készítésén túl kiterjed a termékek tesztelésére és a szerszámfejlesztésre is.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24
Fotó: Motion Picture

 

2014-07-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite