2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBozóttüzek Nógrád megyében

Szabadtéri tüzek Bujákon és Szirákon

Két alkalommal riasztották Nógrád megye tűzoltóit a hét első napján szabadtéri tűzhöz - - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

tuznograd0712

Bujákon a Hényel puszta mögötti cserjés, bozótos, száraz füves terület gyulladt ki, a szél miatt nehéz dolguk volt a tűzoltóknak. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a pásztói, a berceli és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a gödöllői vízszállító gépjármű, továbbá a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület héhalmi tagjai dolgoztak mintegy hét órán át a lángok megfékezésén.


A tűz veszélyeztette a közeli épületeket, repceföldet és lábon álló gabonát, a tűzoltók szakszerű beavatkozásának köszönhetően azonban sikerült ezeket megvédeni a lángoktól. A búzatáblák védelme érdekében egy munkagép is a helyszínre érkezett, amely körbetárcsázta azt a területet. A tűzoltók a tizenkét hektáron keletkezett lángokat kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és egy vízsugárral oltották el, majd elvégezték az utómunkálatokat.


Kora délután Szirákról is érkezett egy bejelentés, ott egy elhanyagolt kertben égett egy hektárnyi területen a gaz, amit a berceli hivatásos tűzoltók helybéli lakosokkal közösen fékeztek meg kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével. Ezen a helyszínen ugyancsak eredményes volt a tűzoltók szakszerű beavatkozása, hiszen lakóházakat és egy hetven hektáros legelőt is veszélyeztettek a lángok, végül azonban ezekre nem terjedt tovább a tűz.


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24

 

2016-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite