2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
NagyvilágBreivik szavai a mészárlás után: a művelet végrehajtva

Breivik szavai a mészárlás után: a művelet végrehajtva


"Breivik, parancsnok, az iszlamizálás elleni kommunista ellenállás harcosa. A művelet végrehajtva, megadom magam a Delta erőnek" - így telefonált a rendőrségre a merénylő.

Osló005


"Breivik, parancsnok, az iszlamizálás elleni kommunista ellenállás harcosa. A művelet végrehajtva, megadom magam a Delta erőnek". Ezekkel a szavakkal jelentette be Anders Behring Breivik a rendőrségnek, hogy mészárlást hajtott végre - jelentette egy norvég napilap.


Amikor tüzet nyitott a munkáspárti fiatalokra Utoya szigetén, 69-et megölve közülük, a 32 éves szélsőséges felhívta a rendőrség 112-es segélyhívó számát és ezt a néhány szót mondta - írta a Verdens Gang (VG) című bulvárlap. "A hívás nem tartott tovább három másodpercnél" - tette hozzá a lap, amely szerint a rendőrség kísérletei, hogy telefonon kapcsolatba képjen a tettessel, kudarcba fulladtak.


"Kaptunk egy telefonhívást Behring Breivik telefonjáról, de nincs bizonyítékunk rá, hogy valóban ő volt" - mondta el a francia hírügynökségnek Henning Holtaas, az oslói rendőrség egyik szóvivője. „Nem tudjuk megerősíteni sem azt, hogy ő volt, sem azt, hogy az hangzott el, amit az újság tudni vél" - tette hozzá. A VG szerint a rendőrség nem találta meg Behring Breivik mobiltelefonját a szigeten. Ezt Henning Holtaas nem kívánta kommentálni.


Július 22-én legalább egy óra telt el aközött, hogy a rendőrség megkapta a lövöldözésről szóló első riasztásokat és a Delta nevű rendőrségi elit elfogta Breiviket. Körülbelül másfél órával a lövöldözés kezdete előtt a magát az iszlám és az európai multikulturalizmus ellen háborút kirobbantani akaró „keresztes lovagnak" nevező férfi felrobbantott egy robbanóanyaggal megrakott kisteherautót a norvég kormány székháza közelében. A detonációban nyolcan haltak meg.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite