2019. október 20., - Vendel
Keresés a tartalomban
ItthonBRÉKING: két csoportot fogott el és bombalabort is talált a TEK

Hajdu János: két csoportot fogott el és bombalabort is talált a TEK


Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedd este elmondta: a TEK a hétvégén két csoportot fogott el, lőfegyvereket, robbanóanyagokat is talált náluk, a házkutatásokon pedig "bombalaborra" is bukkantak.

terrorelhárító

képünk illusztráció

Hajdu János, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy a TEK délután közölte, sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező embereket fogtak el terrorellenes akciósorozatukban a hétvégén, elmondta: két külön esetről van szó, az első pénteken, a második szombaton történt, különböző helyszíneken.

Közölte: az egyik esetben egy gépkocsiban két embert fogtak el, akiknél sorozatlövő fegyverek voltak. Mint mondta, a fegyverszakértő véleménye szerint ezek éles lőfegyverek, amelyekhez találtak lőszereket, tárakat és hangtompítókat is.

A másik esetben - amelynek, mint mondta, nemzetközi szálai is vannak - négy embert vettek őrizetbe. Egy Budapest felé tartó gépkocsit állítottak meg a főváros határában, a gépkocsiban robbanóanyagot találtak.

Ennél is fontosabb azonban - tette hozzá -, hogy házkutatások során "bombalabort" találtak, házilag gyártott robbanószerek kerültek elő, amelyek "emberélet kioltására maximálisan alkalmasak". Hajdu János szavai szerint ezeket úgy rakták össze, hogy azokat "álcázott eszközként lehetett volna (...) indítani".

Kitért arra is, hogy történtek már őrizetbe vételek, letartóztatások, a letartóztatottak végső száma szerdán derül ki.

A TEK főigazgatója közölte: még vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két csoport között, valamint azt is, hogy vannak-e más elkövetők, helyszínek.

Arra a kérdésre, hogy dzsihadistákról lehet-e szó, Hajdu János úgy válaszolt: azt kéri, a TEK erre a következő napokban adhasson választ.

Hajdu János megerősítette: a TEK által kiemelten védett személyek védelmével összefüggésben fogták el a hat embert.

 

Forrás: MTI/NOGRAD24

 

 

2015-11-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite