2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonBRFK: nem indult eljárás a keddi tüntetéssel összefüggésben

BRFK: nem indult eljárás a keddi tüntetéssel összefüggésben


A rendőrök senkit nem emeltek ki és nem vittek el a tüntetők közül - reagált a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére.

tuntetes1216

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói arról számoltak be, hogy a rendezvény során a tömeg egy része a Nádor utcán keresztül érte el a Kossuth Lajos teret, és a Parlament lépcsőjénél állt meg. A beszédek alatt dulakodás alakult ki a rendőrök és a tüntetők között, az MTI tudósítóinak tapasztalata szerint legalább egy embert kiemeltek és elvittek.

A BRFK közlése szerint az történt, hogy a rendőrök felsegítettek egy hölgyet, aki a tömegben elesett, majd testi épségének megóvása érdekében a rendőri sorfal mögé kísérték.

A történtekkel összefüggésben eljárás nem indult - szögezte le a rendőrségi közlemény.

Az MTI megkeresésére a rendőrség megerősítette, hogy használtak paprikasprayt, tájékoztatásuk szerint egy későbbi időpontban, már a demonstráció befejeződését követően a Kossuth téren maradtak egy csoportja megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat. "Tevékenységük más módon nem volt megakadályozható, a rendőrség fellépése törvényes és szakszerű volt, a fokozatosság és az arányosság elve érvényesült" - fogalmaztak.

Kitértek arra is: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a történtek során megsérült volna bárki is.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere ugyanakkor készített egy felvételt, amelyen két vérző fejű fiatal látható. A sérült fiatal fiúról és egy lányról az index.hu portál is beszámolt. A hírportál szerint mindketten vérző fejjel jöttek ki a dulakodás után a tömegből.

A lány az index.hu-nak azt mondta: mindkettőjüket a fém hengerrel találták el, amikor a paprikaspray-t használták a rendőrök.

 

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite