2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
BulvárBrit ellen-lakodalom a királyi menyegző idejére

Brit ellen-lakodalom a királyi menyegző idejére


Vilmos hercegKülönleges ötlettel rukkolt elő egy walesi kulturális csoport: ötnapos ellen-lakodalmat szervez a közelgő brit királyi esküvő idejére.


A Wales büszkesége (Pride of Wales) elnevezésű csoport tagjai Menekülés a királyi esküvő elől mottóval szervezik ellenlakodalmukat a walesi Machynlleth városának egyik táborhelyén. Az ellen-lagzit április 28. és május 1. között rendeznék meg. Az ötletgazdák azt is fontolgatják, hogy felvonulást szerveznek a városban Vilmos herceg és választottjának április 29-én tartandó esküvője alkalmából.

Azért a választották Machynllethet, mert a város komoly szerepet játszott Owen Glendower életében. "Glendowert akkor koronázták walesi herceggé, amikor a walesi parlament először ülésesett Machynllethben, 1404-ben" - mondta Adam Phillips, a csoport egyik tagja. "Amíg a csoportunk őt tartja Wales utolsó hercegének, addig nem vagyunk hajlandóak elismerni Károly herceget ezen a címen".

A walesi társaság tíz évvel ezelőtt alakult, azzal a céllal, hogy különböző rendezvényekkel és gyűlésekkel erősítse a walesiek nemzettudatát. "Csupán egy lehetőséget nyújtunk az embereknek, hogy elmenekülhessenek a királyi esküvővel járó dínomdánom és médiafelhajtás elől. Örömtüzet rakunk és igazi, munkásosztályra jellemző táncmulatságot rendezünk az esküvő hétvégéjén" - árulta el a részleteket Phillips.

Az ellentábornak otthont adó farm tulajdonosa, Ralph Beaumont kifejezetten örül annak, hogy vendégül láthatja a társaságot. "Nem fogom őket csak azért elküldeni, mert más a véleményünk. Nekem személyesen semmi bajom nincs a királyi esküvővel, és a magam módján talán még meg is ünnepelem majd egy kicsit" - idézte a farm urát a BBC internetes oldala. A Clarence House, Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg londoni hivatalának szóvivője nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite