2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
NagyvilágBrit zavargások - Lassan megtelnek a börtönök!

Brit zavargások - Lassan megtelnek a börtönök!

Az angliai zavargásokat követően a brit börtönökben az elítéltek száma napontatöbb mint száz fővel nő, és az intézetek szerint a börtönök lassan megtelnek, ha továbbra is ilyen ütemben érkeznek az elítéltek.

zavargasoklondon


A börtönigazgatók szövetsége közölte: az elmúlt hat napban 677 elítélt érkezett az angliai és walesi börtönökbe.
A börtönökben büntetésüket töltők száma általában csökken vagy legalábbis nem változik augusztusban, mert akkor a bíróságok ritkábban ülnek össze. A fővároson és több vidéki nagyvároson végigsöprő nyári erőszakhullám miatt azonban a börtönökbe érkezők száma drasztikusan nő, különösen Londonban.

Hivatalosan 1200 szabad helyet tartanak fenn a brit börtönökben, ezeket töltik most fel a rendbontások miatt elítéltekkel.
Az igazságügyi minisztérium múlt heti közlése szerint 440-en kerültek börtönbe a zavargások miatt, ami azt jelenti, hogy már akkor rekordot ért el az elítéltek száma. A tárca akkor úgy látta, "egész biztosan" kezelni tudják a kialakult helyzetet, és már több intézkedést is tettek, így például egy harmadik ágyat helyeztek el a kétágyas cellákban.

A BBC szerint az elmúlt napok zavargásai nyomást gyakorolhatnak a kormányra, hogy eredeti terveivel ellentétben mégse zárjon be a jövő hónapban két börtönt, a worchestershire-i Brockhillben és Délnyugat-Londonban.

David Cameron miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, egyetért a bíróságok által a rendbontások ügyében hozott szigorú ítéletekkel. Ugyanakkor több képviselő kifogásolja a szerintük túl kemény ítéleteket.

Kedden két férfit négy év börtönbüntetésre ítéltek azért, mert a Facebook közösségi weboldalon biztattak rendbontásra.
A The Guardian napilap pénteki számában statisztikát tett közzé, amely szerint a bíróságok a zavargások miatt átlagosan 25 százalékkal hosszabb börtönbüntetést szabnak ki a vádlottakra, mint ha azok "békeidőben" követtek volna el hasonló bűncselekményeket.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite