2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonBrókerbotrány - Együtt: a külügyi tárca a közjó helyett a Fideszért dolgozik

Brókerbotrány - Együtt: a külügyi tárca a közjó helyett a Fideszért dolgozik


Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a Külgazdasági és a Külügyminisztérium mára már a legcsekélyebb szakmaisággal sem rendelkezik, nem a közjó érdekében dolgozik, hanem a Fidesz kiszolgálása az elsőrendű célja.

Quaestor


Ezt Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja közölte csütörtökön az MTI-vel. A politikus emlékeztetett, azt szeretnék, ha a külügy nyilvánosságra hozná, hogy pontosan hogyan és ki adott megbízást a Quaestornak arra, hogy a cég utalja vissza az állami pénzeket. Hangsúlyozta, hogy a brókercégeknek kötelességük minden, az ügyfelekkel folytatott levelezést és telefonbeszélgetést archiválni.


Hajdu Nóra bírálta, hogy a Quaestor vezetője, Tarsoly Csaba is diplomata útlevélhez juthatott. Hozzátette, a külügyi tárca nem hajlandó nyilvánosságra hozni nagykövetek, kereskedelmi attasék vagy a kereskedőházak vezetőinek a szakmai életrajzát, és arról sem adnak megnyugtató tájékoztatást, hogy hogyan kezelhettek "haveri cégek" - például a Quaestor - állami pénzeket.


Már nem is napról napra, hanem óráról órára dagad a Quaestor-botrány, ezért helyes volt, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték az ügyben - értékelte az Együtt politikusa, aki szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már kinevezési pillanatában is "rendkívül csekély elfogadottsággal rendelkezett" kül- és belföldön egyaránt, de mára már tarthatatlanná vált a pozíciója, ezért Orbán Viktor miniszterelnöknek le kell őt váltania.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite