2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
NagyvilágBrüsszel: Továbbra is a jegybank függetlensége az EU-tárgyalások feltétele

Brüsszel: Továbbra is a jegybank függetlensége az EU-tárgyalások feltétele


A Magyarország által igényelt pénzügyi támogatásról folytatandó tárgyalásokkal kapcsolatban az Európai Bizottság továbbra is kulcsfontosságúnak tekinti a magyar jegybank függetlenségének biztosítását - hangsúlyozta az uniós végrehajtó intézmény szerdai sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, José Manuel Barroso bizottsági elnök szóvivője.

Európai Bizottság


Elmondta, hogy Barroso és Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi brüsszeli találkozóján az elmúlt időszak magyar törvényalkotási folyamatával kapcsolatban számos kérdést tisztáztak, de sok ügyben ez a tisztázás még várat magára. A Barroso-Orbán találkozó azonban nem az összes jogi részletkérdés egyeztetését szolgálta, és ilyen formán nem helyettesíthette az alapos szakmai párbeszédet - tette hozzá.


Megerősítette, hogy miután a magyar kormányfő gyors hivatalos válaszokat ígért az Európai Bizottság által felvetett aggályokra, Brüsszelben most ezeket a válaszokat várják, és bíznak abban, hogy azok alapján hamarosan meg lehet majd oldani a nyitott ügyeket. Az Európai Bizottság a múlt kedden a jegybank és az adatvédelmi hatóság függetlenségének, valamint a bírói tevékenység felső korhatárára vonatkozó magyar szabályozásnak az ügyében indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, egy hónapos válaszadási határidőt szabva a budapesti kormánynak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite