2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBrutális állatkínzás Bátonyterenyén!

Brutális állatkínzás Bátonyterenyén!

Figyelem! A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas kép- és szöveganyagot tartalmaz! Brutális kegyetlenséggel megkínoztak Bátonyterenyei fiatalok egy hat-hetes németjuhász kiskutyát. Az állat belehalt sérüléseibe.

hope

Július 21.-én 17 órakor jelentették az esetet a helyi állatmenhely munkatársának, miszerint a Kúria úton egy kiskutya fekszik a bokorban, beteg, ápolásra szorul.

"Két nappal ezelőtt láttuk a kiskutyát helyi fiatalokkal illetve harci kutyák kíséretében. Fül és szemtanúi voltunk amint a Zagyvaparton kutyaviadalt rendeznek. Ez már a sokadik alkalom. Ha nem ezt teszik, akkor bekötik őket egy zsákba és vízbe fojtják az állatokat. Ez a helyi fiatalok új szórakozási formája! Viszont térjünk vissza a mostani kiskutya ügyéhez. Vajmi kevés esélye volt a hat-hetes németjuhász kutyának a harci ebekkel szemben. Hallottuk amint a kutya vonyít azonban nem mertünk segíteni, többször is megfenyegettek minket illetve a szomszédokat, ha beszélünk nagyon rosszul fogunk járni". - mondta el  hírportálunknak Radasovszky Nikoletta az állatmenhely munkatársa, aki a szemtanúk beszámolójából tudja ezeket a dolgokat.

A viadal után napokig nem látták az állatot. Már beletörődtek, hogy úgy végezte, mint rengetek másik társa, amikor mindenki nagy meglepetésére előmászott egy bokorból. Halálközeli állapotban szállítottál be a Bátonyterenyei állatorvosi rendelőbe.

Hope halálközeli állapotban került az állatorvoshoz

Nagyon rossz állapotban volt az állat, amikor hozzám került. Ilyen esettel még nem találkoztam pályafutásom során! Az állat testét teljesen ellepték a légylárvák, hasi valamint szájüregi tájékon, olyannyira hogy az állatból szinte semmi nem látszott. Azonnal elkezdtük az állat kezelését. Infúziót valamint érzéstelenítőket kapott. Levágtuk a szőrét valamint féregtelenítettük az ebet. Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy megmentsük. -mondta el hírportálunknak Dr. Sándor Nikoletta állatorvos.

Orvosi kezelés után a kutyus Sulyok Judithoz az állatmenhely munkatársához került, aki átmeneti szállást biztosított a jószágnak.
Az éjszaka folyamán javuló tendenciát mutatott, ami miatt Hope (Remény) névre keresztelték. Bízva felépülésében valamint abban, hogy soha ne történjen hasonló eset.

Korai volt az öröm, hiszen az állat másnap reggelre a rengeteg szenvedés és kínzás után elpusztult. Hiába volt minden nem tudták megmenteni.

hopeegy

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság 2011. július 22-én nyomozást rendelt el állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a „Gazdit és Otthont Közhasznú Alapítvány" feljelentése alapján. Az alapítvány munkatársai elmondták, hogy állampolgári jelzés érkezett szervezetükhöz, mely szerint Bátonyterenyén harci kutyákkal több személy kiskutyákat kínoz, valamint több sérült kutyakölyköt egy bokros helyen hagytak. Ezért az alapítvány munkatársai a helyszínre vonultak, ahol megtaláltak több kutyatetemet, valamint egy sebzettet is, mely a későbbiek során elpusztult. Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van, melyre való tekintettel bővebben nyilatkozni nem áll módomban.- mondta el a Nógrád24 hírportálnak Dankóné Nagy Éva a Nógrád megyei rendőrkapitányság sajtó szóvivője.

 

HÍR PORT 24

2011-08-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite