2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonBrutális!Fogóval tépték ki gyilkosai Réka fogát

Brutális!Fogóval tépték ki gyilkosai Réka fogát

Több hónapon keresztül brutálisan bántalmazták azt a 25 éves nőt, akit végül megöltek, a holttestét pedig elásták tavaly nyáron a Békés megyei Battonyán; az ügyben három ember ellen indult eljárás - közölte a rendőrség kedden sajtótájékoztatón, Békéscsabán.

brutalis

A megyei rendőri vezetők elmondták: az áldozatnak fogóval kitépték a fogait, az arcán cigarettákat nyomtak el, a lábujjait eltörték, a körmei alá pedig tűt szúrtak. Kis Péter ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetője hangsúlyozta, hogy ilyen brutalitással elkövetett bűncselekményre eddig nem volt példa Békésben, sőt valószínűleg a magyar kriminalisztika történetében sem.

A 25 éves nő együtt lakott a három későbbi gyanúsítottal Battonyán, egy családi házban. A halála előtt több hónapon keresztül bántalmazták, a brutalitásra jellemző, hogy az egyik gyanúsított olyan erővel rugdosta meg őt, hogy közben eltört a lába. Az elkövetők pókereztek is, s a győztesnek az volt a "jutalma", hogy a sértettet megverhette, megrugdoshatta.

A rendőrség október 6-án találta meg az elásott holttestet, és még aznap Szegeden elfogott egy 35 éves helyi férfit, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt időközben le is tartóztattak. A múlt héten őrizetbe vették a szegedi férfi egykori élettársát, egy 33 éves battonyai nőt is, valamint annak jelenlegi élettársát, aki ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárás.

Tóth Csaba rendőr alezredes elmondta, hogy az eljárás még nem fejeződött be, de a családi házban számos olyan eszközt foglaltak le, amely alátámasztja a bántalmazást. Találtak például különböző fogókat, szúró-vágó és elektromos stimuláló eszközöket. A több hónapon át tartó kínzás után a tettesek már lánccal kötözték ki az áldozatot.

A bűnügyi osztályvezető közlése szerint mindhárom gyanúsítottat elmeszakértői vizsgálatnak vetik alá, mindazonáltal a törvényi tényállás alapján a büntető törvénykönyv az ilyen bűncselekmény elkövetőjét életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtja.


Forrás : MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-10-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite