2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonBudaházy: nem léptem át egy határt

Budaházy: nem léptem át egy határt


budahazy01A rendszer utazik rá - állítja Budaházy György, aki szerint koncepciós eljárás folyik ellene, s el sem hiszi, hogy még mindig börtönben van, miközben - szavai szerint - az ország tönkretevői vígan élik a világukat. Azt állítja: tüntetéseket szervezett ugyan a Gyurcsány-kormány ellen, de nem lépett át egy határt.


Az elmúlt nyolc évben ellenem indított, politikai motivációjú eljárásokra alapozott vádak és a bűnismétlés mondvacsinált indoka miatt rostokolok másfél éve előzetesben. Egyértelmű tehát, hogy a rendszer utazik rám. Mindezt csupán azért, mert sok százezer honfitársamhoz hasonlóan elegem lett a pártokráciából, és felemeltem a szavam a nemzetellenes Gyurcsány-kormánnyal szemben - jelentette ki Budaházy György a Heti Válasznak adott interjújában.


Azért, mert kiábrándultam a rendszerből, még nem robbantok. Tüntetéseket szerveztem, helyesnek gondoltam az ellenállást a Gyurcsány-kormánnyal szemben, de nem léptem át egy határt. Egyetlen ügy van, ahol megáll a vád, a szabadság téri szovjet emlékművet megrongáltam. Lehet, hogy ez bűncselekmény, de erkölcsi értelemben aligha bűn. Az már sokkal inkább, hogy az építmény a mai napi a helyén áll - szögezte le.


Arra a felvetésre, hogy az utcán - szavai szerint - a nemzet akaratát képviselte, tömegek mégsem követték, Budaházy azt mondta: az emberek belefáradtak a tiltakozásokba, és megfélemlítették őket. Ha Orbán Viktor 2006. október 23-án a tömeg élére áll, és azt mondja, addig innen el nem megyünk, míg le nem mond a kormány, eredményt lehetett volna elérni. Sok százezer ember elszántságával még a Gyurcsány-kormány sem tudott volna szembeszegülni. A Fidesz módszere helytelen volt. Rengeteg kárt meg lehetett volna előzni, ha akkor távozik a szocialista kabinet. Elfogadom ugyanakkor, hogy a mostani kormánypárt több embert tudott meggyőzni a módszeréről, mint én. De nehogy már én legyek a bűnbak az egész nyolc év miatt! Fel nem foghatom, hogy még mindig börtönben vagyok, miközben az ország tönkretevői vígan élik a világukat - fakadt ki Budaházy.


Forrás: Heti Válasz/HÍR PORT24

2010-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite