2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Választás 2010Budaházy nem indulhat a választásokon

Budaházy nem indulhat a választásokon


Budaházy GyörgyNincs 750 érvényes ajánlószelvénye, így nem indulhat független jelöltként a parlamenti választásokon Budaházy György, aki terrorizmus elkövetésének gyanújával van börtönben - tudta meg az az MTV Híradója és az fn.hu. A valasztas.hu oldal pénteki adatai szerint beérkeztek Budaházy György ajánlószelvényei az illetékes egyéni választókerületi választási bizottsághoz. Vasárnap kora délután az szerepelt, hogy jelöltségéről még nincs döntés.


A 2009 júniusa óta előzetes letartóztatásban lévő, többek között terrorcselekmény elkövetésével vádolt Budaházy György a főváros XI. kerületében, a 17-es számú választókerületben indulna függetlenként. Az ajánlások ellenőrzése után három napon belül születhet döntés nyilvántartásba vételéről. Az induláshoz legalább 750 érvényes ajánlásra van szükség.


Az érintett választókerületben az MSZP Józsa Istvánt, a Fidesz-KDNP Kupper Andrást, a Jobbik Novák Elődöt, az LMP Bajomi Ivánt indítja; ők már megkapták a jogot az indulásra.
Az fn.hu úgy tudja, hogy az ajánlószelvényeket a jelölt képviselője időben leadta, de vasárnap a területileg illetékes választási bizottság nem vette nyilvántartásba Budaházy Györgyöt, mert nem volt meg a 750 érvényes ajánlása. Újbuda jegyzője az fn.hu-nak megerősítette: 831 szelvényt adott le, amiből 640-et fogadtak el. Budaházy Györgynek három napja van, hogy a döntés ellen fellebbezzen.


Az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György független jelöltként indult volna a választásokon, s ha jelöltként nyilvántartásba veszik, akkor mentelmi jogot kaphatott volna. Budaházy számára február elején kezdték el gyűjteni a kopogtatócédulákat, s a gyűjtéshez hamarosan csatlakozott a Jobbik is. Miután a Jobbik saját jelöltjének a választókerületben összegyűlt a szükséges 750 ajánlószelvénye, az aktivisták, sőt Morvai Krisztina is részt vett a Budaházy György számára leadott cédulák gyűjtésében - írja fn.hu.

2010-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite