2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonBudai: Orbán szavai rossz hatással lehetnek a devizahitelesekre

Budai: Orbán szavai rossz hatással lehetnek a devizahitelesekre


Budai BernadettAz MSZP szerint Orbán Viktor ígéretével ellentétben "ma nem ébredtünk sem új országra, sem új Orbán Viktorra"; a Fidesz elnökének és vezetőinek hétfői mondatait ugyanazok a semmitmondások, ellentmondások, öncélú kirohanások és mások eredményeinek az "újrafelhasználásai" jellemezték, mint korábban.

Budai Bernadett az MTI-nek azt mondta: ennél jóval többet vár Magyarország attól a politikustól, aki ilyen erős felhatalmazást csikart ki az ígéreteivel a választóktól és Orbán Viktor a mainál sokkal jobb válaszokkal tartozik Magyarországnak.

Véleménye szerint az adócsökkentésről például két percen belül kimondta azt is, hogy lesz, meg azt is, hogy most nem lehet, miközben az első forduló előtt egyértelműen azonnali és nagyarányú adócsökkentést ígértek a választóknak.
A szóvivő úgy látja: ebből a szempontból különösen figyelemre méltó volt Navracsics Tibor levele Bajnai Gordonhoz az átadás-átvételről. A Fidesz most úgy tesz, mintha ők kezdeményeznének ebben az ügyben, noha a kormány - nem utolsó sorban az MSZP kérésére - már az első forduló után jelezte a Fidesznek, a részletes átadás-átvétel megkezdésére bármikor készen áll a kormányoldal - idézte fel.

Hangsúlyozta: Magyarországról a "lábujjától a feje búbjáig" részletes röntgenfelvétel készült, nincsenek titkok, nincsenek rejtett kockázatok, a jövő pontosan tervezhető.

Budai Bernadett emlékeztetett arra: a Fidesz akkor nem is válaszolt a felvetésre, talán csak azért, hogy most ő vehesse elő az ügyet, ez azonban csak kommunikációs trükk, ami a lényegen nem változtat. Senki, Orbán Viktor sem mondhatja a következő hetekben-hónapokban azt, hogy nem tudja elkezdeni a kormányzást, illetve, hogy nem tudja teljesíteni választási ígéreteit, mert nem lát elég tisztán, mert a tisztánlátáshoz minden adott - közölte.

Kiemelte: a hétfői nemzetközi sajtótájékoztatón pedig újra kiderült az is, hogy nem volt indokolatlan az MSZP részéről, még a szavazóurnáktól való távozás előtt óvni Magyarországot attól, hogy bármely párt is alkotmányozó többséghez jusson az új Országgyűlésben. Orbán Viktor hétfői megszólalásában ugyanis nem volt például rest újra nekirontani a Magyar Nemzeti Bank vezetőjének, személyén keresztül kérdőjelezve meg a jegybank függetlenségét, miközben a szakértők egyetértenek abban, hogy a monetáris politika függetlensége a fiskális politikától nélkülözhetetlen az ország pénzügyi egyensúlyához. Ez a támadó fellépés rossz hatással lehet a forint árfolyamára is, amely pedig több, mint 1 millió 700 ezer magyar, devizahiteles család hétköznapjait befolyásolja azonnal - mondta.

Budai Bernadett kijelentette: bővelkedetek az ellentmondásokban Orbán Viktor közbiztonságról szóló mondatai is. Mint mondta, a Fidesz elnöke korábban azt ígérte, két héten belül rendet rak az országban, ehhez képest most jószerivel csak olyan intézkedéseket sorolt fel a közbiztonság megerősítése érdekében, amelyeket épp a baloldali válságkezelő kormány léptetett életbe az elmúlt hónapokban.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite