2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
NagyvilágBudapestet is érinti a British Airways hajnal óta tartó sztrájkja

Budapestet is érinti a British Airways hajnal óta tartó sztrájkja


British AirwaysA sztrájkmenetrend alapján a budapesti járatok közül a munkabeszüntetés mindhárom napján egy járatpár fog közlekedni, BA 868-869-es járatszámmal, jóllehet ezeket egy másik légitársaság, a holland Transavia üzemelteti, Boeing 737-es repülőgépekkel. Megkezdődött szombat hajnalban a British Airways (BA) légitársaság légi utaskísérőinek háromnaposra tervezett sztrájkja. A British Airways - amely a Malévval együtt a oneworld globális légi szövetség tagja - a rendes menetrendben naponta három járatot közlekedtet a londoni Heathrow repülőtérről Budapestre.


A jelenleg érvényes sztrájkmenetrend alapján a budapesti járatok közül a munkabeszüntetés mindhárom napján egy járatpár fog közlekedni, BA 868-869-es járatszámmal, jóllehet ezeket egy másik légitársaság, a holland Transavia üzemelteti, Boeing 737-es repülőgépekkel.


A BA szombat hajnali kiírása szerint a többi budapesti British Arways-járatot a sztrájknapokra törölték.
A BA 12 ezer utaskísérője a legnagyobb brit szakszervezet, a Unite felhívására szüntette be a munkát hétfő éjfélig. A sztrájk három napján a menetrend szerint összesen 1950 British Airways-járat közlekedne; ezek közül 1100-at töröltek.


Március 27-étől újabb, akkor már négynapos sztrájkot tervez az érdekképviselet, amely szerint április második felében további sztrájkok lehetnek, ha addig sem sikerül megegyezni a vállalatvezetéssel a vitás bér-, létszám- és munkaszervezési kérdésekben.
A március végére tervezett sztrájkidőszakra a légitársaság felfüggesztette a jegyárusítást.
A cég már a munkabeszüntetési tervek bejelentése után kidolgozta sztrájkmenetrendjét, amelynek alapján - a társaság reményei szerint - a három sztrájknapra repülőjeggyel bíró utasok hozzávetőleg 65 százaléka eljut célállomására. Ez azt jelenti, hogy a napi 75 ezer utas közül 49 ezernek az elutazását látja biztosítottnak a cég.


A BA még egyik legádázabb riválisától, a "fapados" Ryanairtől is bérelt három repülőgépet.
A British Airways tervei szerint a második legnagyobb brit repülőtérről, a londoni Gatwickről a társaság mindegyik hosszú távú járata és a rövid távúaknak is több mint a fele elindul a sztrájk alatt. A legnagyobb londoni bázisrepülőtéren, a Heathrow-n 60, illetve 30 százalékos indulási arányra számít jelenleg a cég e két járatkategóriában.

2010-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite