2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
SportBudapest rendezi a 2013-as cselgáncs Európa-bajnokságot

Budapest rendezi a 2013-as cselgáncs Európa-bajnokságot

Az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) döntése alapján Budapest ad otthont a 2013-as Európa-bajnokságnak.

cselgancs

Tóth László, a magyar szövetség (MJSZ) elnöke hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az EJU igazgatótanácsának leibnitzi ülésén a magyar pályázat a londonit előzte meg, míg a német jelentkezők már korábban kiszálltak a versengésből.

A 62. és egyben első hazai rendezésű Eb-re az előzetes egyeztetések alapján a Papp László Sportarénában kerül sor, várhatóan 2013. április végén.

"A tervek szerint csütörtökön, pénteken és szombaton zajlanak majd az egyéni küzdelmek, vasárnap pedig a csapatverseny" - mondta az MJSZ első embere. "A keretprogram egy dzsúdófesztivál lesz szemináriumokkal, bemutatókkal, sportágtörténeti kiállításokkal."

Ami a rendezési jog elnyerésének sportdiplomáciai hátterét illeti, az EJU kincstárnokaként is tevékenykedő Tóth László kifejtette:

"Öt év kemény munkánk van a mai bejelentés mögött. Pályáztunk a jövő évi Eb-re is, de Cseljabinszkkal nem igazán tudtunk versenyezni, az oroszok ugyanis garanciát vállaltak arra, hogy nemcsak a résztvevők repülőjegyét, hanem a kinntartózkodási költségeit is fedezik. Itt jegyzem meg, hogy a 2013-as naptárból egyelőre csak a budapesti Eb-ről döntött az EJU, az összes többi verseny időpontja még bizonytalan."

A dzsúdóelnök mintegy "bónuszként" hozzátette, hogy jövő decemberben a magyar főváros ad otthont az EJU négyévente esedékes tisztújító kongresszusának is.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite