2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonBudapest utcáit éjjel-nappal hűtik, a forgalmas csomópontokban vizet osztanak

Budapest utcáit éjjel-nappal hűtik, a forgalmas csomópontokban vizet osztanak


A hőség miatt Budapest utcáit éjjel-nappal mossák és hűtik, a forgalmas csomópontokban vizet osztanak, a strandok tovább tartanak nyitva - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

locs

Miután az országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztásról határozott, a fővárosi önkormányzat a budapesti közműcégek segítségével keddtől "próbál enyhíteni a fővárosiak melegérzetén" - olvasható a közleményben.

Mint írták, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. éjjel-nappal mossa és hűti Budapest utcáit. A nappali órákban a lakótelepek és a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, este pedig a fő- és tömegközlekedési úthálózatot locsolják. A BKV Zrt. által megadott vonalakon a villamossíneket is naponta locsolják.

 

locsegy

A Deák Ferenc téren párahűtőket állítanak fel és vizet osztanak a Fővárosi Vízművek munkatársai. Emellett a város több forgalmas csomópontján, a Széll Kálmán, az Örs vezér, a Blaha Lujza és a Nyugati téren hűtőkocsikból zacskós vizet osztanak.
A Főkert Nonprofit Zrt. valamennyi, kezelésében lévő ivókutat megnyitja.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. strandjai meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek.

A budapest.hu oldalon megtalálható azon fővárosi épületek listája, ahová bárki betérhet hűsölni a hőségriasztás ideje alatt.
A tartós hőség miatt szerdára az ország 14 megyéjére és a főváros területére piros, a többi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség várhatóan csütörtökön és pénteken tetőzik.


Forrás:MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite