2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
NagyvilágBukott a román kormány, bukott az RMDSZ

Román kormányválság- az EMNP szerint bukott a román kormány, bukott az RMDSZ

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) úgy véli, a román kormány bukásával a kormánykoalíció kisebbik tagja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az általa másfél évtizede gyakorolt hatalom-orientált politika is megbukott.

Kolozsvár

Az EMNP az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy foglal állást: a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatának kérdése csak ürügy volt a Mihai Razvan Ungureanu vezette jobboldali kormány megbuktatására.

"Megbukott a különben jobb sorsra érdemes Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnök által vezetett kormány, megbukott Markó Béla miniszterelnök-helyettes és Kelemen Hunor miniszter, az RMDSZ elnöke is, és személyükben jelképesen megbukott az RMDSZ, valamint az általa immár másfél évtizede gyakorolt hatalomorientált kamarillapolitika, amely egyre inkább csak a pozíciókról, a miniszteri és államtitkári bársonyszékekről szólt és egyre kevésbé a magyar közösség érdekeiről és megoldatlan dolgairól" - véli az EMNP.

Az EMNP szerint a jelenlegi helyzetben nem az RMDSZ politikusairól, "nem Frundáról, nem Markóról, nem Borbélyról és nem Kelemen Hunorról kell gondoskodni", hanem az erdélyi magyarokról.

Az EMNP ezúttal is hangsúlyozza, a kormányválság és az önkormányzati választások idején elengedhetetlennek tartja az erdélyi magyar politikai szervezetek közötti párbeszédet és együttműködést. Az RMDSZ vezetői viszont "folyamatosan elütik a társadalmi béke és az erdélyi magyar ügy érdekében történő közös fellépés iránt sóvárgó közösség kinyújtott kezét". Amint leszögezték, az együttműködés feltétele csupán annyi, "hogy a népnyúzó megszorítások és csődbe vezető politika után most végre ne a miniszteri autókra, a bukaresti pozíciókra és saját fizetésükre figyeljenek, hanem elsődleges szempontjuk az erdélyi magyarság érdeke legyen" - áll a Toró T. Tibor EMNP-elnök által jegyzett közleményben.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

2012-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite