2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBűnmegelőzési program indult Nógrád megyében

Bűnmegelőzési program indult Nógrád megyében


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Utazó vagyonvédelem című program keretében 12 nógrádi településen tart vagyonvédelemmel kapcsolatos bűnmegelőzési programot.

utazo_vagyonvedelem

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya 2014. november 17-én első alkalommal a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén, Lucfalva községben tartotta meg az Utazó vagyonvédelem elnevezésű rendezvényét a lakosság részére.


A rendezvényt Bakos Gyula, Lucfalva polgármestere nyitotta meg, melyet követően dr. Kalmár Zsolt r. alezredes, rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a résztvevőket. A megnyitón Révész Ákos r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője is részt vett. Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes úr elmondta, hogy program célja a vagyon elleni jogsértések megelőzése, visszaszorítása, a különböző vagyonvédelmi eszközök alkalmazásának ismertetése, a lakosság „önvédelmi képességének" elősegítése, az áldozattá válás elkerüléséhez szükséges ismeretek bővítése.


A program keretében a kiválasztott 12 Nógrád megyei településen különböző bűnmegelőzési módszerekkel, valamint mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi eszközökkel ismerkedhetnek meg egy kiállítás keretében az érdeklődők. A rendőrség szakemberei a - legfiatalabb korosztálytól kezdődően a legidősebb korosztályig - áldozat- és vagyonvédelmi előadásokat tartanak, mely során a legaktívabbakat ajándéktárggyal jutalmaznak. Bűnmegelőzési előadásokat tartanak továbbá az adott településen segítő tevékenységet ellátó és a szociális szférában dolgozók részére is. A program keretében további vagyonvédelmi tanácsokat tartalmazó szóróanyagot osztanak szét a lakosság között a betöréses és alkalmi lopások megelőzése érdekében.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2014-11-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite