2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBűnmegelőzési vetélkedő Salgótarjánban

Bűnmegelőzési vetélkedő Salgótarjánban


A gyermekek részére évről évre nagy sikerrel megrendezett Kistérségi Bűnmegelőzési Vetélkedő a napokban a SKÁID Dornyay Béla Tagiskolában került megrendezésre, ahol öt tagiskola hatodik osztályos tanulóiból alkotott négy-négy fős csapat mérte össze tudását.

bunmegelozesketto

Csala Katalin, a rendezvény helyszínéül szolgáló tagiskola igazgató helyettese megnyitóját követően a diákok a Nógrád Megyei
Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Minőségbiztosítási Osztálya és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Szolgálata által összeállított feladatsort oldották meg.

A bűnmegelőzési kérdőívekben tíz fontos kérdésre kellett válaszolni. Ezek között volt például, hogy mi is a rendőrség segélyhívó száma; hol kell tartani a pénzt, hogy a tolvaj ne jusson hozzá; melyek azok a bűncselekmények, amelynek a gyermekek a leggyakrabban áldozatává válhatnak, és hogyan lehet ezt megelőzni. A szituációs játék során minden csapat más-más bűncselekményhez - zseblopás, garázdaság, rablás, zsarolás stb. - kapcsolódó helyzettel állt szemben, melyek megoldása nem kis fejtörést okozott a nebulóknak.

A programot vidám hangulatú sorverseny is színesítette. A versenyzők sok nevetés kíséretében hajtották végre a feladatokat, mivel az akadályokat nehezített körülmények között, úgynevezett részegszemüvegben kellett leküzdeniük.

bunmegelozesegy

Pihentető feladatként a megfigyelő képességét tornáztatták meg a szervezők az iskolásoknak az „Irány a buli" című bűnmegelőzési témájú kisfilm vetítésével. A megtekintést követően a filmben látható veszélyhelyzetekről és pozitív példákról kellett a csapatoknak beszámolni. A versengés során minden gyerek lelkesen, gyorsan és kreatívan dolgozott.

Az első helyen a SKÁID Gagarin Tagiskola csapata: Nagy Anna, Nagy Judit, Kassai Laura, Lerner Réka végzett, a Kodály Zoltán Tagiskola csapata: Kabács Luca, Lipták Álmos, Kiss Balázs, Póczos Mátyás a második, a Beszterce-lakótelepi Tagiskola csapata: Tóth Fanni, Kovács Marcell, Harazin Regina, Bodzási Barbara pedig a harmadik helyezett lett.

Sok új ismeretanyaggal, szép élménnyel és ajándékkal térhettek haza a kis kamaszok az idén is a Kistérségi Bűnmegelőzési Vetélkedőről.


HÍR PORT 24

 

2011-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite