2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
NagyvilágBűnösnek találták a magyar ételfutár gyilkosait

BBC: bűnösnek találták a magyar ételfutár gyilkosait


Egy walesi bíróság bűnösnek találta azt a két férfit, aki tavaly októberben agyonvert egy magyar ételfutár - írta internetes oldalán a BBC kedden.

jog

Az áldozat, a 38 éves Sárközy Gábor Magyarországról érkezett, és ételfutárként dolgozott egy gyorsétkezdében, Meliden településen. A tárgyaláson részletesen ismertették, hogy a Rhyl városból származó, 22 éves James Siree és nagybátyja, Gary Bland tavaly október 18-án miképpen ütötte, rúgta és taposta meg áldozatát. Sárközi belehalt sérüléseibe.

Az ügyész szerint elsöprő mennyiségű bizonyíték állt rendelkezésre a két férfi ellen. A vádlottak viszont tagadták, hogy bármi közük lenne a történtekhez. Azt állították, "segíteni akartak Sárközinek, miután összeesett."

Az észak-walesi rendőrség üdvözölte az ítéletet. Iestyn Davies detektívfelügyelő, aki a nyomozást irányította, azt mondta: Sárközi munkát keresni érkezett az Egyesült Királyságba, és példamutatóan élt Rhyl térségében. Életének kegyetlenül vetett véget Sirre és Bland, amikor Meliden településen sétája közben megtámadták. Hozzátette: "többször megütötték és megrúgták, majd munkahelye közelébe szállították, ahol újabb ütéseket mértek a magatehetetlen Sárközire".

A detektívfelügyelő elmondta, hogy az elmúlt hét hónapban kapcsolatban álltak a magyar férfi családjával, amely végig bátor és segítőkész volt. Beszámolt arról is, hogy az észak-walesi rendőrség jelentős segítséget kapott a helyi lakosságtól az ügy megoldásához.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite