2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBűnügyi technikusok versenye Nógrádban

Bűnügyi technikusok versenye Nógrádban


Megvédték bajnoki címüket a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2014. október 2-án, második alkalommal rendezte meg elhunyt kollégájukról elnevezett emlékversenyét. Klein László r. alezredes kiváló szakemberként 1986 és 2003 között irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat.

bu_tech

Fotó: Police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében megrendezett versenyt Dr. Nagy László r. ezredes, Megyei rendőrfőkapitány úr nyitotta meg, majd Nagy Tivadar r. alezredes úr, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a feladatokat. A megmérettetésen a megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai vettek részt. Célja a gyakorlati ismeretek bővítése, valamint a megye legeredményesebb szemlebizottságának díjazása volt a rendőri, bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével. A verseny színvonalát tovább emelte a BSZKI Bűnügyi Technikai Főosztály, Szakfelügyeleti Osztály két szakirányítójának, Baloghné Szabó Edina r. alezredes asszonynak és Árvai László r. alezredes úrnak a jelenléte is.

bu_tech1

Fotó: Police.hu


A hat darab beállított helyszínen végrehajtott gyakorlati feladatokban a legeredményesebbnek a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai bizonyultak, míg második helyen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, harmadik helyen a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai végeztek. A „Legjobb technikus díját" a Rétsági Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Cserődi Melinda r. őrnagy asszony, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető" díját a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Babka József r. főtörzszászlós úr kapta meg. A díjakat Dr. Nagy László r. ezredes úr, megyei rendőrfőkapitány úr, valamint Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes úr, rendőrfőkapitány - helyettes, az NMRFK Bűnügyi Igazgatóság vezetője adta át a helyezetteknek. A beállított helyszíneken végrehajtott kiváló gyakorlatáért a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a BSZKI Szakfelügyeleti Osztály különdíjában részesültek.


A megmérettetést a tervek szerint jövőre is megrendezik.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2014-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite