2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonBűzlenek az ügyészségi gyanúsítások

Bűzlenek az ügyészségi gyanúsítások


Gyucsány"A politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek" a választások előtt pár nappal felgyorsuló ügyészségi eljárások, gyanúsítások, amelyek rendre helyben esélyes szocialista polgármestereket érintenek - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc Debrecenben az MTI-nek.


A volt miniszterelnök annak kapcsán fejtette ki a véleményét, hogy Molnár Gyula budapesti XI. kerületi polgármester meggyanúsítása után Tóth Józsefet, a hajdú-bihari Polgár polgármesterét és polgármester-jelöltjét bűnpártolással gyanúsította meg az ügyészség. A vádiratot, amelyben a Debreceni Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolja a szocialista polgármestert, hétfőn adták át a Debreceni Városi Bíróságnak.
Gyurcsány Ferenc az MSZP hajdú-bihari kampányzáró nagygyűlését megelőzően sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a legfőbb ügyész "csendben van és asszisztál mindahhoz, ami történik", s megjegyezte: tévednek azok az ügyészek, akik úgy gondolják, hogy a kormánypárt jelenlegi parlamenti kétharmada örökre meg fogja őket védeni.
"Végtelenül sajnálom, hogy az egyébként tisztességes, szakmai pályafutásának végéhez közeledő, pár hónapon belül nyugdíjba menő főügyész csendben van és asszisztál mindahhoz, ami történik, akarva-akaratlanul árnyékot fog ez vetni az ő pályafutására" - mondta a volt kormányfő.
Úgy fogalmazott: Lesz még olyan erős ellenzék Magyarországon, és lesz még olyan kormánya Magyarországnak, amely egyesével meg fogja vizsgálni ezeket a történéseket annak érdekében, hogy világos legyen, elkerülhetetlen volt-e, a nyomozás folyamatában kikerülhetetlen volt-e, hogy "ebben a pillanatban nyilvánvalóan politikai jelentőséget is nyerve tegyék meg ezeket a cselekményeket az eljáró ügyészek, ügyészségi vezetők".
A volt szocialista pártelnök-miniszterelnök szerint ezek nem maradhatnak következmények nélkül akkor sem, ha ezek nem a jövő héten, hanem 1-2 év múlva következnek be. "De be fognak következni!" - figyelmeztetett Gyurcsány Ferenc.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite