2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
ItthonCáfolnak és feljelentést tesznek a szombathelyi fideszesek

Cáfolnak és feljelentést tesznek a szombathelyi fideszesek


Fidesz logoCáfol és feljelentést tesz a Fidesz két szombathelyi önkormányzati képviselője annak kapcsán, hogy közlésük szerint megrendezett hangfelvétellel próbálták hírbe hozni őket.


Minden alapot nélkülöznek a Népszava csütörtöki számában megjelent, "Tíz százalék jatt a Fidesznek" című cikkének állításai - közölte Marton Zsolt és Szakály Gábor szombathelyi Fideszes önkormányzati képviselő. A Népszava egy a birtokába került hangfelvételre hivatkozva azt állította: egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe, az elnyert munka után 10 százalékot kell "visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak.
A választási kampányra időzített lejárató akcióról van szó, amelyhez egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott a napilap - értékelik az érintettek. Hozzáteszik, az írás szerzője, Németh Gábor az MSZP ifjúsági szervezetének tisztségviselője, "a jobboldali politikusok lejáratására létrehozott Egyenlítő TV riportere".
Múlt héten Szakály Gábor önkormányzati képviselő zsarolás miatt feljelentést tett a Szombathelyi Rendőrkapitányságon, miután egy férfi azzal hívta fel, hogy kétmillió forintot fizessen neki egy olyan hangfelvételért, amelyen az ő és Marton Zsolt önkormányzati képviselő neve is elhangzik, s ebből mindkettőjüknek kellemetlenségei lehetnek - tudatták.
Mint közölték, a cikkben hírbe hozott Savaria Rehab Team Kft. vezetői egybehangzóan arról tájékoztatták őket, hogy vizsgálatot végeztek, s a hangfelvételen hallható hölgy nem a cég dolgozója. Miután a felvételen hallható cselekmények - függetlenül attól, hogy a hölgy nem az önkormányzati cég dolgozója - és a megrendezett hangfelvétel készítésének körülményei több bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a mai napon feljelentést teszünk a Szombathelyi Rendőrkapitányságon - tartalmazza a két képviselő közleménye.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite