2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCégtulajdonosnak adták ki magukat a csalók

Cégtulajdonosnak adták ki magukat a csalók

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozást indított ismeretlen személyek ellen, akik jogtalan haszonszerzés céljából tévedésbe ejtettek két cégtulajdonost.

Pénz03


Az elkövetők 2011. februárjától május végéig összesen öt alkalommal több, mint 10 millió forintot szereztek meg a sértettektől úgy, hogy magukat egy másik gazdasági társaság tulajdonosának és közvetítőjének kiadva egy telephelyről hulladékvasakat és használaton kívüli mezőgazdasági gépeket értékesítettek nekik. A csalók azt nyilatkozták, hogy a telep a tulajdonukat képezi és az ügyeletekhez hamis okmányok felhasználásával fiktív szerződéseket kötöttek.


Az alapos nyomozói munkának és a sértettek hatósággal való együttműködésének eredményeképpen a gyanúsítottak rendőrkézre kerültek. 2011 augusztus 10-én a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Alosztályának közös akciója keretében elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 28 éves és 41 éves férfiakat. A két személyt a nyomozók csalás, közokirat-hamisítás és magánokirat-hamisítás elkövetése miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy üzleti megállapodásaik, ügyleteik kapcsán mindig több forrásból ellenőrizzék a szerződő másik fél személyazonosságát, az üzleti partner cég adatait, valódiságát a hasonló visszaélések megelőzése érdekében.

 

Forrás: police.hu/HÍR PORT24

 

2011-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite