2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCIPŐSDOBOZ ajándékozási akció Nógrád megyében

CIPŐSDOBOZ ajándékozási akció Nógrád megyében

 

Nógrád megyében is elindul a CIPŐSDOBOZ ajándékozási akció, melynek célja, hogy a rászoruló nógrádi gyermekeknek is legyen karácsonykor a fa alatt ajándék. A NÓGRÁD24.HU számára fontos a társadalmi szerepvállalás ezért szerkesztőségünk elsők között állt a Nógrád megyei CIPŐSDOBOZ adománygyűjtési akcióhoz.

ciposdoboz

A Baptista szeretetszolgálat rétsági Baptista.Pont irodájában leadott cipősdobozok a segélyezési iroda ellátási területén belül Nógrád és Heves Megye rászorult gyermekei számára lesznek kiosztva intézményeknek iskolák, óvodák, kórházak, gyermekotthonok, illetve rászoruló családok gyermekeinek.

Több helyen is fogják a rétsági Baptista.Pont iroda számára gyűjteni a cipősdobozokat, illetve, az azokba szánt ajándékokat: játék, iskolaszer, tisztálkodási szerek, könyvek, édességek. A szervezők várják azokat, akik szívesen segítenek ajándékokkal megtölteni a rászoruló gyermekek karácsonyi CIPŐSDOBOZÁT.

Jelentkezni lehet magánszemélyeknek, intézményeknek (iskolai osztályok, óvodák...), vállalkozóknak, akik adományukkal támogatják a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi CIPŐSDOBOZ ajándékozási akcióját Nógrád és Heves Megyében. Várják azoknak a cégeknek a jelentkezését, akik gyűjtőládát helyeznének ki irodáikban, és azokba gyűjtik ügyfelek, kollégák által összeállított CIPŐSDOBOZOKAT, illetve az azokba felajánlott adományokat, amiket előzetesen egyeztetve lehet eljuttatni a rétsági Baptista.Pont irodában, hogy onnan küldjük tovább a két megye területén élő gyermekeknek.

 

Bővebb információ:

Varga Róbertné Piszár Anikó
Adományozási koordinátor - regionális irodavezető
Baptista Szeretetszolgálat - Adományozási Igazgatóság
06/20-243-7354
vargane.aniko@baptistasegely.hu

Rétsági Baptista.Pont iroda - 2651 Rétság, Rákóczi út 51. (a Flamingó Cukrászda alatti irodahelyiség): 06/35/550-020
adomany.retsag@baptistasegely.hu

Mi a cipősdoboz akció?


Egyszer volt, hol nem volt... Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.


A Cipősdoboz akció (vagy, ahogy szülőhazájában, Angliában hívják, Operation Christmas Child) egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra - a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével - az arra rászoruló gyerekek. 2004-ben pedig a szeretetszolgálat elindította hazánk első önálló akcióját. A „boy" vagy „girl" feliratok helyett megszülettek a „fiú" és „lány" címkék, és az akció mottója: „Tízezer gyermek karácsonya". Ez akkor még elérhetetlen álomnak tűnt...


Az akció egyetlen gyűjtőponttal működött, postán vagy személyesen egy kőbányai címre, a Szeretetszolgálat szociális irodájába lehetett eljuttatni a csomagokat. 2006-ban már minden megyében volt egy helyszín, és értelmet nyert a mottó is: a hazai adakozók száma elérte a tízezret - de sajnos a rászoruló, karácsonyi ajándékban nem is reménykedő kisgyerekek ennél akkor is, ma is jóval többen vannak.


2010-re minden megyében több, és a főváros minden kerületében létesítettünk gyűjtőpontot. A csomagok egyre szebbek lettek: már nem cukrot, lisztet vagy szárazkolbászt csomagoltak piros fényes papírba... a cipősdobozokba igazi gyermek-ajándékok kerültek: szerethető plüssállat, írószercsomag, könyv vagy puzzle, baba vagy autó. A szegény sorsú kisgyerekekre gondolók komolyan vették és veszik ma is, hogy „Azt adja, aminek a gyermeke is örülne...".


Időközben számos munkahely, iskola is bekapcsolódott az akcióba: volt olyan bank, ahol 700 dobozt csomagoltak be a munkatársak, és akadtak olyan egyetemi csapatok, akik versenyeztek az adományok gyűjtésében: volt, amelyik száz, de a legaktívabb százötven csomagot hozott be a gyűjtőpontunkra.


Hogy idén hány gyermek örülhet karácsonyi ajándéknak december 24-én, az Önökön múlik.
Csatlakozzon idén Ön is és próbálja ki: mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?


Forrás: NÓGRÁD24

2014-11-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite