2020. július 7., kedd - Appolónia
Keresés a tartalomban
BulvárCliff Richard tagadja a gyermekmolesztálást

Cliff Richard tagadja a gyermekmolesztálást

 

Kihallgatta a rendőrség Sir Cliff Richardot, akit gyermekmolesztálás vádjával nemrég feljelentettek, hivatalos vádemelés azonban nem történt.

Cliff Richard


A 73 éves angol popveterán Berkshire megyei házát egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés gyanúja alapján tíz napja átkutatták a rendőrök. A feljelentés szerint az incidens 1985-ben az észak-angliai Sheffieldben történt, sértettje pedig egy fiú volt, aki a közelebbről nem részletezett állítólagos visszaélés idején még nem töltötte be a 16. életévét.


Az énekes a komoly nemzetközi feltűnést keltő házkutatás idején portugáliai nyaralójában tartózkodott, ám azóta hazatért, és vasárnapi brit sajtóbeszámolók szerint önként megjelent a területileg illetékes Yorkshire megyei rendőrségen, ahol kihallgatták. Cliff Richard szóvivőjének közleménye szerint azonban a popsztárt nem vették őrizetbe, és vádat sem emeltek ellene. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a kihallgatás során Sir Cliff teljesen megalapozatlannak és hamisnak nevezte a feljelentésben foglalt állításokat.


Az énekes már a házkutatás napján közzétett személyes nyilatkozatában is visszautasította a vádakat. Közölte: hosszú hónapok óta tudatában volt "az interneten keringő vádaskodásoknak", amelyek "teljes mértékben hamisak". Hozzátette: korábban nem kívánta "válaszra érdemesíteni" ezeknek a hamis állításoknak a terjesztőit, mert úgy gondolta, hogy ezzel csak muníciót adna a kezükbe.


Az üggyel párhuzamosan egy másik botrány is kibontakozóban van. A BBC 24 órás hírtelevíziójának - BBC News - stábja ugyanis már a helyszínen várta a házkutatásra érkező rendőri egységet, és egyenes adásban közvetítette a fejleményeket. A vizsgálatot vezető rendőrkapitányság és a BBC között már volt egy hivatalos jegyzékváltás az ügyben, és Cliff Richard is kérdőre vonta a közszolgálati médiatársaságot azzal kapcsolatban, hogy a BBC-stáb honnan szerzett előre tudomást a készülő házkutatásról.


Lord Tony Hall, a BBC vezérigazgatója a minap közleményben szögezte le, hogy a cég újságírói "megfelelő módon" jártak el, ám az ügy komoly felzúdulást keltett Sir Cliff rajongói körében és a brit parlamentben is. A BBC-hez 762 nézői panaszbejelentés érkezett, Keith Vaz, az alsóház belügyi bizottságának elnöke pedig szeptember 2-ára meghallgatásra idézte be a BBC vezérigazgatóját és a yorkshire-i rendőrkapitányság parancsnokát is.


Sir Cliff minden idők egyik legsikeresebb brit könnyűzenei előadóművésze, karrierje során 21,5 millió lemeze fogyott, és kétszer képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Két éve a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóján rendezett gyémántjubileumi szuperkoncerten is fellépett, és 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte II. Erzsébet királynőt, aki 1995-ben emelte őt a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite