2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonCozma-ügy: a diszkóbeli felvételek a vád álláspontját igazolják

Cozma-ügy: a diszkóbeli felvételek a vád álláspontját igazolják


Marian CozmaA Cozma-ügy tárgyalásának negyedik napján, csütörtökön a Patrióta lokál videokameráinak felvételeit vetítették le a Veszprém Megyei Bíróságon; a gyilkosság előtt rögzített felvételek közül néhány azt igazolja - a vádirattal egyezően -, hogy az áldozatul esett Marian Cozma nem volt agresszív, nem lökdösött senkit, hanem váratlanul és hátulról támadtak rá.


Levetítették a bűnesetről készített animációs filmet is, amely szerint Cozmára hárman támadtak rá a Patrióta lokál előtt - Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván -, s a nyomozati adatok alapján készített film szerint miközben Cozmát Németh és Sztojka szemből támadta, Raffael a hátához került, s balkézzel, nagy erővel a bal hónalja alatt megszúrta Marian Cozmát, aki azonnal hanyatt zuhant.
Kamarás Gábor, az elsőrendű vádlott, Raffael Sándor védője "színtiszta fikciónak" minősítette az animációs filmet, s vitatta annak valóságtartalmát a másod- és harmadrendű vádlott védője is.
A felvételeken jól látható, hogy Marian Cozma táncolt, miközben egy fekete pólós kopasz férfi a sportolóra támadt. A védekező Cozmára egy másik kopasz (fehér pólós) férfi is rátámadt, majd mások is bekapcsolódtak a verekedésbe. A földön fekvő Cozma nem látható a kamera felvételén, az azonban igen, hogy többen is rugdalnak valakit. A nyomozás adatai szerint a másodrendű vádlott, Németh Győző volt fekete pólóban, aki viszont a rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Marian Cozma rá "kihívóan nézett" és többször is meglökte. A felvételek nem az ő vallomását, hanem a vád, az ügyészség álláspontját támasztják alá.
A bíróság a tárgyaláson elutasította Pál Gábor, Bihari Csaba és a hetedrendű vádlott, Antalik László szabadlábra helyezési kérelmét. A vádlottak védői kérték, hogy a felvételeket a bíróság adja ki számukra, míg az ügyész ennek elutasítását indítványozta. Németh Balázs tanácsvezető bíró közölte, hogy erről később határoz az eljáró tanács. A bíró bejelentette, hogy a Cozma-ügy tárgyalását október 4-én folytatják.
Marina Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették. A bűncselekmény ügyében hét ember ellen emeltek vádat.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite