2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonCozma-ügy: megkezdődik az emberöléssel vádoltak büntetőpere

Cozma-ügy: megkezdődik az emberöléssel vádoltak büntetőpere


Marian CozmaMegkezdi a Marian Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak büntetőperének tárgyalását szeptember 13-án, hétfőn a Veszprém Megyei Bíróság Németh Balázs vezette tanácsa - tájékoztatta Meződi János, a megyei bíróság elnökhelyettese kedden az MTI-t.


Közlése szerint az ügyészség három embert vádol emberölés bűntettével: az elsőrendű vádlott R. Sándor 30 éves sárbogárdi, a másodrendű N. Győző 33 éves budapesti és a harmadrendű Sz. Iván 28 éves enyingi lakosokat. Az ügyészség szerint mindhárman elkövették - mint társtettesek - az emberölés bűntettét, továbbá egyrendbeli életveszélyt okozó testi sértést és egyrendbeli maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettét.
Az elnökhelyettes ismertetése szerint a negyed- és ötödrendű vádlottakat, mint társtetteseket - P. Gábor 33 éves budapesti és B. Csaba 48 éves zalaegerszegi lakosokat - egyrendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják.
A hétfőn kezdődő büntetőpernek azonban további két gyanúsítottja is van: a hatodrendű G. Péterné és a hetedrendű A. László vádlottak, budapesti lakosok emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt állnak bíróság elé - mondta Meződi János. Rámutatott: Marian Cozma meggyilkolását követően ugyanis ők segítették R. Sándor és N. Győző Ausztriába menekülését. A. László és G. Péterné - utóbbi egyébként R. Sándor élettársa - gépkocsi kölcsönadásával és több százezer forinttal segítette a menekülőket, sőt úgynevezett "előfutó autóként" ők mentek kocsijukkal R. Sándor és N. Győző járműve előtt a Graz felé vezető autópályán.
Az ügyészség a Cozma-ügyben az emberöléstől elkülönítette a csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűntettét. Ez utóbbi bűncselekménnyel kapcsolatban a Veszprém Városi Bíróság június 16-án már megkezdte a 25 vádlott ügyének tárgyalását, s több napon át tartott a bírósági eljárás, majd azt a tanácsvezető bíró elnapolta, s a garázdasággal vádoltak büntetőpere október 11-én folytatódik.
A Cozma-ügyben jelenleg nyolcan vannak előzetes letartóztatásban, többen pedig házi őrizetben, mások esetében viszont lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - Zarkó Sesumot a szerb, Ivan Pesicet, a horvát kézilabda-válogatott tagját - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Forrás: MTI/HIR PORT24

 

2010-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite