2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonCozma-ügy: megkezdődik az emberöléssel vádoltak büntetőpere

Cozma-ügy: megkezdődik az emberöléssel vádoltak büntetőpere


Marian CozmaMa kezdi meg a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak büntetőperének tárgyalását a Veszprém Megyei Bíróság.


Az ügyészség három embert vádol emberölés bűntettével: R. Sándor sárbogárdi, N. Győző budapesti és Sz. Iván enyingi lakost. Álláspontja szerint mindhárman elkövették - mint társtettesek - az emberölés bűntettét, továbbá egy rendbeli életveszélyt okozó testi sértést és egy rendbeli maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettét. A negyed- és az ötödrendű vádlottat - P. Gábor budapesti és B. Csaba zalaegerszegi lakost - mint társtetteseket egy rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják.
A büntetőpernek további két vádlottja is van: G. Péterné és A. László budapesti lakost emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják, Marian Cozma meggyilkolását követően ők segítették R. Sándor és N. Győző Ausztriába menekülését.
A Cozma-ügyben az ügyészség az emberöléstől elkülönítette a csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűntettét. Ez utóbbi bűncselekményt illetően a Veszprémi Városi Bíróság június 16-án már megkezdte a 25 vádlott ügyének tárgyalását.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite