2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonCozma-ügy: újra előzetesbe kerül három gyanúsított

Cozma-ügy: újra előzetesbe kerül három gyanúsított


Cosma ügyIsmét előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság három embert a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal gyanúsítottak közül; az enyingi és a két pécsi férfit a rendőrség szombat reggel visszavitte a büntetés-végrehajtási intézetbe - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Az első fokon eljáró veszprémi bíróság az elmúlt héten a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsított emberek közül ötnek nem rendelte el a további fogva tartását, hanem szabadlábra helyezte őket - mondta Frankó Marianna. Megjegyezte: a rendőrség ugyanakkor valamennyiük előzetes letartóztatásának a fenntartását kérte, illetve ezt indítványozta az ügyészség is.
Az elsőfokú határozatok ellen fellebbezett az ügyészség, s a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság pénteken újból elrendelte a 34 éves enyingi R. István, valamint a 25 éves K. Róbert és a 28 éves K. Henrik pécsi lakosok előzetes letartóztatását - tájékoztatott a sajtóügyeletes, megjegyezve: szombaton a rendőrök mindhármukat visszaszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Frankó Marianna közlése szerint a Cozma-üggyel összefüggésben így ismét 13-an vannak előzetes letartóztatásban, egy gyanúsított más bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetését tölti, egy pedig eddig is házi őrizetben volt. A bűnügynek összesen 27 gyanúsítottja van.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

2010-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite