2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Választás 2010Csak a csúcsban hisz a Fidesz

Csak a csúcsban hisz a Fidesz


ov01Ha a Fidesz alakít kormányt, Orbán Viktor vélhetően más szerkezetet preferál majd, mint a mostani. Csúcsminisztériumok jöhetnek létre, de hogy azokat ki vezeti, arról még csak találgatnak. A pártelnök ugyanis állítólag szereti az utolsó percig versenyeztetni az embereit. Csúcsminisztériumokból irányítanák majd az ügyeket a következő ciklusban, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ugyanis már korábban is úgy tervezte, ha ismét ő alakít kormányt, megváltozik a korábbi szerkezet - írja a Népszava.


A lap úgy tudja, hogy Varga Mihály, a költségvetési bizottság elnöke kabinetminiszterként a kormányfő és a csúcsminisztériumok összekötője lesz, de ő felügyel majd arra is, hogy a költségvetés egyensúlya ne boruljon fel.
Az újság szerint a kancelláriát vélhetően Navracsics Tibor frakcióvezető fogja vezetni. Állítólag humán csúcsminisztérium alakul, amely az egészségügy mellett a szociális, az oktatási, a kulturális, illetve a sportügyeket is felügyeli.


A Népszava szerint a honvédelem és a belügy külön, önálló tárca lesz, az előbbit a KDNP-s Simicskó István kaphatja, az utóbbi élére Pintér Sándort emlegetik. A gazdasággal foglalkozó csúcstárcát vélhetően Matolcsy György kapja meg, és egyes források szerint infrastrukturális minisztérium is alakul. Ez utóbbit Fellegi Tamás, a jobboldalhoz közel álló médiabirodalmat irányító üzletember kaphatja - derül ki a lapból.


A lap értesülése szerint Schmitt Pál, az Európai Parlament fideszes alelnöke hazajön, a politikusból Orbán Viktor itthon kíván házelnököt csinálni.
Az újság fideszes forrásokra hivatkozva azt írja: a pártelnök az utolsó pillanatig nem szokta elmondani, kit hová szán, inkább versenyezteti a politikusokat.

2010-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite