2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsaknem 120 millió forintot nyert Balassagyarmat városüzemeltetésre

Csaknem 120 millió forintot nyert Balassagyarmat városüzemeltetésre


Balassagyarmat önkormányzata valamennyi Start-programra benyújtott pályázatát megnyerte. Az öt pályázaton nyert több mint 111 millió forintból 85 embert foglalkoztatnak, és a működtetési költségek fedezése mellett mintegy 7 millió forint értékben gép- és eszközbeszerzés is jut - tájékoztatta az MTI-t Balassagyarmat alpolgármestere.

balassagyarmatfoter

Csach Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: a pályázat száz százalékban finanszírozott, így a támogatás a foglalkoztatás, a működtetés és az eszközbeszerzés költségeit is fedezi. Egy évig biztosítja 85 balassagyarmati polgár munkalehetőségét, emellett 10 millió forintos működési és 7 millió forintos fejlesztési költségtől mentesíti a várost.

A pénzből betonelemgyártót, gyalut és fűrészgépet, teherautóra szerelhető darut, kézi úthengert és digitális szintezőműszert vásárolnak a hozzájuk szükséges anyagokkal. Ezek hosszú távon is jelentősen segítik majd a városüzemeltetési feladatokat.

A program március elsején indul: közút- és járdakarbantartást, mezőgazdasági utak megújítását, árkok karbantartását, asztalos- és betonelemgyártó üzem létesítését és egy díszfaiskola létrehozását tartalmazza - tette hozzá.

Az alpolgármester kitért arra, hogy a pályázatot egy múlt év végi kormánydöntés tette lehetővé, amely alapján a balassagyarmati járás visszakerült a településfejlesztésileg kedvezményezett státuszba. A besorolástól függő pályázati lehetőségektől 2007-ben fosztotta meg Nyugat-Nógrádot a Gyurcsány-kormány - mondta.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite