2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
BulvárCsaknem 174 ezer gyűrűt árverez el az adóhatóság

Csaknem 174 ezer gyűrűt árverez el az adóhatóság


Elektronikus árverésen értékesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adóigazgatósága azt a csaknem 174 ezer gyűrűt, amelyet nem vett át a címzettje - közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.

gyürük

Képünk illusztráció!


A több mint fél tonnás, csaknem 16 millió forint értékű ékszerszállítmány Indiából érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ám azt a csomag címzettje nem vette át. A NAV elektronikus árverésen értékesíti a gyűrűket, a befolyó pénz az államkasszába kerül.


Az érdeklődők a NAV elektronikus árverési felületén, a www.arveres.apeh.hu weboldalon licitálhatnak, ahol az árukészletről részletes információk és fényképek is megtalálhatók. A csomagban jó minőségű, szépen megmunkált köves gyűrűk voltak, amelyek többsége aranyszínű bizsu, de van közte ezüst, fekete, kék, piros, barna és lila is.


Az adóhatóság azért döntött az árverezés mellett, mert a magyar címzett úgy nyilatkozott, hogy nem ő rendelte az árut, így azt nem is vette át. A csomagról az indiai feladó szintén lemondott, a szállítmányozó pedig felajánlotta azt a magyar állam javára.


A NAV 5 éve működteti az elektronikus árverési felületet, ahol döntően ingóságok, főként gépjárművek kerülnek kalapács alá. A közép-magyarországi régió adóigazgatóságai által tavaly itt értékesített mintegy 1700 vagyontárgyból közel 640 millió forint árbevétel folyt be az államkasszába - zárul az adóhatóság közleménye.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite