2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsaknem ezer tanuló oktatási körülménye javult Salgótarjánban

Csaknem ezer tanuló oktatási körülménye javult Salgótarjánban


Átadtak március 30-án két általános iskolát Salgótarjánban. A csaknem ötszázmillió forintos uniós támogatásnak köszönhetően a felújított és modern eszközökkel felszerelt intézményekben megvalósulhat a befogadó oktatás, amelyben egyenlő eséllyel vehetnek részt a mozgáskorlátozott vagy más fogyatékkal élő diákok is.

Kodály Iskola02


A Salgótarjáni Központi Általános Iskolának és Diákotthonnak kilenc tagintézménye közül leginkább a Kodály Zoltán és az Arany János nevét viselő iskolák szorultak korszerűsítésre. Előbbi az ötvenes években épült és azóta érdemi felújítás nem történt rajta. A szűkös hely, a rossz körülmények és az akadálymentes környezet hiánya nehezítette nap mint nap a tanárok, diákok életét. Az Arany János tagiskolában pedig a magas üzemeltetési költségek okozták a legnagyobb gondot amellett, hogy itt is hiányoztak a feltételek ahhoz, hogy befogadhassák a kerekesszéket használó vagy más fogyatékkal élő diákokat.

Az önkormányzat a problémák megoldására uniós forrásra pályázott, amelynek eredményeként 489 881 976 forint támogatást nyertek. A jelentős összegből teljesen felújították a Kodály-iskolát, míg az Arany Jánosban nyílászárókat cseréltek és akadálymentesítettek.

A mostantól akadálymentesen megközelíthető Kodály Zoltán iskolában a hat új tanterem mellett számos egyéb szociális helyiséget (zsibongót, belső udvart) is kialakítottak a diákok örömére. Az intézmény fenntartói pedig leginkább a korszerű, energiatakarékos üzemeltetési megoldásokat üdvözölték.
Az Arany János Tagiskolában is kicserélték a régi nyílászárókat, felújították az elektromos vezetékeket, és elvégezték a valódi esélyegyenlőség megteremtéséhez szükséges akadálymentesítési munkálatokat.

 

Nógrád24.hu

 

2011-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite