2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonCsaknem ezer új munkahelyet teremt az Opel Szentgotthárdon

Csaknem ezer új munkahelyet teremt az Opel Szentgotthárdon


opelAz Opel bővíti a szentgotthárdi motorgyárát 500 millió eurós beruházással, ezzel rövidtávon 800, hosszabb távon mintegy 1000 új munkahelyet teremt - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/Vauxhall cég alelnöke Budapesten sajtótájékoztatón.


A kormány október közepén dönt arról, hogy milyen támogatást nyújt az autóipari cég beruházásához - közölte Orbán Viktor. Hozzátette, úgy kalkulálnak, hogy az állami támogatás nemzetgazdasági szinten négy év alatt megtérül. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy az Opel beruházása a beszállítói hátteret tekintve további 2.500-3.000 munkahelyet teremt. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés 7,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg.


Reinald Hoben a sajtótájékoztatón hangoztatta: a szentgotthárdi gyár éles versenyben nyerte el a beruházás lehetőségét, a döntésben nagy szerepe volt a Magyarországon található kvalifikált és motivált munkaerőnek. Az elnök méltatta azt a helyi és országos szintű politikai támogatást, amelyben a befektetőnek magyarországi megtelepedése óta része van.


A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyár a mostani beruházás a szentgotthárdi gyárat a világ vezető motorgyártói közé emeli. A most tervezett 500 millió euróval az Opel megduplázza eddigi magyarországi befektetéseit.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite