2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonCsaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná a hóátfúvások miatt

Csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná a hóátfúvások miatt


Hóátfúvások miatt csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná az országban, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei napok óta megállás nélkül dolgoznak, elzárt település nincs - közölte a társaság csütörtök hajnalban az MTI-vel.

havazott

A közlemény szerint a társaság munkagépei és szakemberei szerda hajnaltól folyamatosan dolgoznak a hóátfúvásokkal érintett térségekben a Nyugat-Dunántúlon.

A megfeszített munkák ellenére kora reggelre az Útinform összesítése szerint Győr-Moson-Sopron megyében 35, Zala megyében 9, Vas megyében 19, Veszprém megyében 6 alsóbbrendű út vált járhatatlanná. Emellett több tucat nyugat-magyarországi mellékúton is csak nehezen lehet közlekedni a hófúvások, illetve az ezek nyomán kialakuló hó- és jégbordák miatt.

A balesetek és a még nagyobb fennakadások elkerülése érdekében ezen kívül a 75-ös, a 82-es, a 83-as, a 85-ös és a 86-os úton kamiontilalmat vezettek be.

A társaság arra kéri a Nyugat-Dunántúlon közlekedőket, hogy lehetőség szerint ne induljanak útnak a hófúvásokkal érintett területeken.

A hatékony munkavégzés érdekében az éjszakai órákban lezárták többek között a 85-ös út Fertőszentmiklós és Fertőhomok közötti szakaszát, valamint a 88-as út sárvári elkerülő szakaszát, hogy a társaság munkagépei meg tudják szüntetni a kialakult hóakadályokat. A viharos erejű széllökések azonban továbbra sem csillapodtak, így rengeteg helyen alakultak ki további hóátfúvásos, nagyon nehezen járható vagy járhatatlan útszakaszok, mivel az akár 60-80 kilométer széllökések az útról letakarított havat folyamatosan visszahordják a burkolatra.

A társaság üzemmérnökségei a nyugati országrészben teljes kapacitással dolgoznak, a társaság a bérelt munkagépeket is az utakra rendelte, emellett átcsoportosításokat is végrehajtott gépparkján belül, hogy a lehető legnagyobb erőkkel küzdhessen a hóátfúvásokkal.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite