2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeCsaládi és közösségi konfliktusok - szakmai konferencia a mediációról (X)

Családi és közösségi konfliktusok - szakmai konferencia a mediációról (X)


A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézete 2015. október 2-án Családi és közösségi konfliktusok címmel szakmai konferenciát szervez a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban. A konferencia célja egyrészt a tavasz folyamán Nógrád megyében lebonyolított kutatás eredményeinek bemutatása, másrészt a családi és közösségi konfliktusokkal kapcsolatos kérdések, valamint a konfliktuskezelés lehetőségeinek és akadályainak megvitatása.


egyetemlogoAz előadók között felszólal Pál Ferenc Prima Primissima közönségdíjas (2013) mentálhigiénés szakember, római katolikus pap is, aki a Mentálhigiéné Intézet külső oktatója. Benedek Gabriella, a Foresee Kutatócsoport programvezetője, Bognár László, Cserdi község polgármestere, valamint Szegő Dóra szociológus kutató saját sikeres közösségi projektjeiket mutatják be, a Mentálhigiéné Intézet munkatársai, Dr. Pilinszki Attila és Szabó Tünde pedig a Nógrád megyei szakemberek bevonásával lezajlott kutatás eredményeiről számolnak be.


A szakmai programot a PEPITA Improvizációs Társulat műsora zárja. A konferencia egy nagyobb ívű fejlesztési projekt része: a Mentálhigiéné Intézet egy Nógrád megyei fókuszú TÁMOP projekt (4.2.1/D-15/1/KONV) keretében Családi és közösségi mediáció szakirányú továbbképzést készít elő. A pályázat keretében három alprojektet valósítanak meg: a fejlesztési folyamatba input adatokat generáló fókuszcsoportos és kérdőíves kutatást, a három féléves szakirányú továbbképzés curriculumának kidolgozását, valamint a fent említett szakmai konferenciát.


A közösségi és családi mediáció felsőoktatási szolgáltatás fejlesztésével a Semmelweis Egyetem hozzájárul Nógrád megye területfejlesztési programjában kitűzött céljához is, mivel a projektnek köszönhetően Salgótarjánban lehetőség nyílik felsőoktatási szolgáltatás igénybevételére.


A jövőben megvalósuló képzésen részt vevő helyi szakemberek hozzájárulnak a térségben élő családok és közösségek konfliktusainak kezeléséhez, együttműködési készségük fejlődéséhez, és ezáltal a lokális közösségek harmonikusabb együttéléséhez. Az alternatív vitarendezési módszerek alkalmazásával, valamint a lakosság konfliktuskezelési kultúrájának fejlesztésével ezen célok megvalósítását segítik a kiképzett helyi mediátorok.


A konferenciára olyan segítő foglalkozású szakembereket várnak, akik munkájuk során nap mint nap családi és közösségi konfliktusok megoldásának kihívásával találják szembe magukat, és szívesen találkoznának a térség többi, elkötelezett szakemberével, hogy tapasztalatot cseréljenek, kapcsolatba kerüljenek egymással, továbbá képet kapjanak a lezajlott kutatásról és sikeres, példaértékű projektekről.


A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. Regisztráció: http://mental.semmelweis.hu/hu/konferencia/regisztracio.

(X)

szechenyi2020

 

2015-09-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite