2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
ItthonCsalóbandát fogott el a rendőrség

Csalóbandát fogott el a rendőrség


Orvostechnikai eszközöket, elsősorban légtisztítókat, légterápiás készülékeket, bioptron-lámpákat csalt ki tulajdonosaitól és adott el jóval ár alatt egy négytagú banda a fővárosban, amivel több millió forintos kárt okozott a sértetteknek; az elkövetőket elfogták - olvasható a police.hu rendőrségi honlapon.

Rendőr autó002

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombati közleménye szerint N. Márk és társai 2011 tavaszától több alkalommal azzal keresték fel a korábban egy nemzetközi, minőségi fogyasztási cikkeket gyártó, forgalmazó és értékesítő vállalattól orvostechnikai eszközöket megvásárlókat, hogy a termékeket garanciális javításra, szervizelésre magukkal viszik, majd néhány nappal később visszaszállítják a tulajdonosnak. A készülékeket azonban - a valós értéküknél jóval alacsonyabb áron - eladták.

A bűncselekmények elkövetésével a sértetteknek alkalmanként 150 ezer-egymillió forint közötti, összességében több millió forintos kárt okoztak.

A zuglói nyomozók a banda négy tagját, valamint az orgazdát is elfogták, akinek továbbértékesítették a termékeket. A gyanúsítottak lakásán a rendőrök listákat, szerződéseket, számítógépet, sőt egyikük "házi könyvelését" is lefoglalták, ezeket igazságügyi szakértők vizsgálják.

A négy, többrendbeli csalással gyanúsított férfi közül egy szabadlábon védekezhet, három társa és a folytatólagosan elkövetett orgazdasággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásban van.

A zuglói rendőrök jelenleg 42 sértett sérelmére elkövetett csalássorozatot vizsgálnak, a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekmények száma azonban tovább nőhet - áll a közleményben.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite